ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018

"Τα δάκρυα των Ελλήνων, έσβησαν την πύρινη λαίλαπα"


Γράφει η Μαριγώ Δημουλά
Τα δάκρυα των Ελλήνων έσβησαν τελικά την πύρινη λαίλαπα που στο διάβα της κατάπινε ότι έβρισκε μπροστά της, ανθρώπους, ζώα, καταπράσινα δάση, όνειρα, ελπίδες, αξιοπρέπεια.

Ανήμποροι και ανυπεράσπιστοι, οι Έλληνες που ζούμε σε αυτήν την θρυλική χώρα, τον χειμώνα πνιγόμαστε και το καλοκαίρι καιγόμαστε ακριβώς για τους ίδιους λόγους. 

Δεν υπάρχουν έργα υποδομής, δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες, αντιπλημμυρικά έργα, όραμα, αγάπη για την πανέμορφη αυτή γη... Υπάρχει μόνο η εξουσία των εκάστοτε κυβερνώντων που αυτά όλα απλώς δεν τα βλέπουνε γιατί κοιτούν μόνον πως θα παραμείνουν στις θέσεις τους με τους παχυλούς μισθούς. 

Εθνική τραγωδία με συνανθρώπους μας νεκρούς, αγνοούμενους, τραυματισμένους, με αποψιλωμενα δάση που φαντάζουν έτοιμα θαρρείς για εξορύξεις, η στην καλύτερη περίπτωση με αναδάσωση φυτεύοντας δέντρα-σπίρτα πεύκα δηλαδή.

Εθνική κωμωδία, ότι ο πρώτος απών είναι συνεχώς ο κρατικός μηχανισμός που εκ των υστέρων πάντα αθωώνεται από το δικολαβίστικο σύστημα. Και εμείς οι επιζήσαντες,ποιος ξέρει μέχρι πότε παρακολουθούμε στωικά, τις φοροελαφρυνσεις για τους πληγέντες, απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ [μα του κάηκε το σπίτι] τα μασημένα λόγια και τις διάφορες βραβεύσεις που γίνονται στην Βοσνία, από τους Αμερικάνους φίλους μας, για την διατήρηση της Ειρήνης στα Βαλκάνια, σίγουρα θα πρόκειται για την κόρη του κυρίου Πέτρου γιατί άλλη κοπέλα με αυτό το όνομα δεν γνωρίζουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου