Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Απάντηση Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας στον κ. Κώστα Σιωνίδη

Υπογράφει ο
Ιωάννης Παπαδόπουλος
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παιονίας
"Αγαπητέ κύριε Σιωνίδη,
Με έκπληξη ανέγνωσα την σημερινή (25/6/18) σας επιστολή με την οποία όμως αναφέρεστε σε θέματα τα οποία είτε έχουν απαντηθεί εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε δεν υφίστανται καν.

Όσον αφορά το θέμα της ονομασίας της γείτονος χώρας των Σκοπίων, ο Δήμαρχος Παιονίας σας έχει ήδη απαντήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Ιανουαρίου του 2018.

Το ψήφισμα που υιοθέτησε το δημοτικό μας συμβούλιο ήταν εκείνο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, κάτι που άλλωστε έπραξε η πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων των δήμων της περιφέρειας μας.

Δεν σας επιτρέπουμε να αποκαλείται τον Δήμο μας ουραγό και μάλιστα σε αυτό το τόσο ευαίσθητο και κρίσιμο εθνικό θέμα.

Ο Δήμος Παιονίας υπήρξε από τους πρώτους δήμους της Μακεδονίας που διακήρυξε σε όλους τους τόνους την αντίθεση του στη σχεδιαζόμενη υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας της FYROM, τόσο μέσω του Δημάρχου με την από 15 Ιανουαρίου δήλωση του, όσο και με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου την 23η Ιανουαρίου, αλλά και φυσικά με το συλλαλητήριο το οποίο υποστήριξε ο Δήμος μας όπως και όλοι οι δήμοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την 7η Ιουνίου.

Εν προκειμένω, για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας της 27ης Ιουνίου, έχουμε ήδη αποφασίσει την αναβολή της λόγω της κοινής συνεδρίασης της ΠΕΔ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όλων των δημοτικών συμβουλίων των δήμων της ΠΕΔ-ΚΜ την ίδια ημέρα στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, έχουμε αποφασίσει και την διευκόλυνση των δημοτικών συμβούλων ώστε να παραστούν μαζικά στην εν λόγω συνεδρίαση η οποία θα διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου και όχι όπως λαθεμένα αναφέρετε εσείς για τις 27 Ιουλίου. Ακόμη και αυτό το λάθος σας, προδίδει την βιασύνη σας να κάνετε μικροπολιτική.

Κύριε Σιωνίδη,

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τον υπερβάλλοντα ζήλο σας για εκμετάλλευση ζητημάτων που δεν προσφέρονται ως τέτοια.

Τα εθνικά μας θέματα και δη το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, για το οποίο άλλωστε υπάρχει πάνδημη και πανθομολογούμενη αντίθεση του λαού μας στη σχετική συμφωνία που υπέγραψε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας με τον σκοπιανό ομόλογο του κ. Ζάεφ, δεν θα έπρεπε να γίνονται αντικείμενο σπέκουλας από εσάς και από κανέναν.

Τα όσα εγγράφως μας αναφέρετε είναι εύκολες κινήσεις εντυπωσιασμού και μάλιστα υπερβαίνουν την πολιτική ορθότητα που επιτάσσει η θεσμική σας ιδιότητα καθώς ήδη είχαμε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς μαζί σας και σας εξηγήσαμε ότι λόγω της κοινής συνεδρίασης, δεν θα γίνει το δημοτικό συμβούλιο.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία κι εσείς υπηρετείτε επί μακρόν, δεν χαράσσει εθνική πολιτική.

Παρά όλα αυτά, εμείς αφουγκραζόμαστε τη φωνή του κόσμου και ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να υποστηρίξουμε την ιστορία μας και αλήθεια και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες ότι δεν ξεπουλάμε τα εθνικά μας δίκαια.

Είναι ώρα ευθύνης και ενότητας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ενσπείρει το μικρόβιο της διχόνοιας και του διχασμού."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.