Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

Απάντηση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε δήλωση του Γ. Γεωργαντά

Απάντηση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε δήλωση του Τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ για την Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  (Δείτε ΕΔΩ)
"Η Νέα Δημοκρατία για πολλοστή φορά προσπάθησε σήμερα να χαλκεύσει την πραγματικότητα, μη προβάλλοντας εν τέλει τίποτα άλλο παρά τον καιροσκοπισμό της, τολμώντας μάλιστα να επικαλεστεί την προ ημερών δημοσιευθείσα Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παραβλέπει, όμως, η Νέα Δημοκρατία το προφανές και συγκεκριμένα ότι η εν λόγω Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαικής Επιτροπής ευθέως επαινεί το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή σειράς μεταρρυθμίσεων. Η Έκθεση Συμμόρφωσης, μάλιστα, ρητά αναφέρει ότι ξεπεράστηκε ο στόχος που είχε τεθεί.

Αυτό το οποίο τόσο σθεναρά αντιστρατεύεται η Νέα Δημοκρατία είναι το ότι για πρώτη φορά δεν διορίζονται και παύονται εν μια νυκτί οι Διοικητικοί Γραμματείς από τον εκάστοτε Υπουργό, αλλά αντιθέτως επιλέγονται μέσω ανοιχτής και διαφανούς διαδικασίας.

Προς ενημέρωση της Νέας Δημοκρατίας, λοιπόν, ας σημειωθούν τα εξής:

Κατ’ εφαρμογή του νέου συστήματος εκδόθηκαν για πρώτη φορά 69 προκηρύξεις από το σύνολο των Υπουργείων για τις θέσεις Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων. Ο θεσμός προσέλκυσε εκατοντάδες συμμετεχόντων.

Προς άρση όποιας τυχόν αμφισβήτησης, οι προκηρύξεις εξετάστηκαν ως προς την ομοιογένειά τους από Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε συνεργασία με την Τεχνική Βοήθεια, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το νομικό/θεσμικό πλαίσιο αλλά και στη βάση κοινών κριτηρίων επιλογής, ως αυτά αναδεικνύουν οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Η πλειοψηφία των προκηρύξεων εναρμονίζεται πλήρως με τα ως άνω κριτήρια, ενώ μόλις 22 προκηρύξεις θα επαναπροκηρυχθούν ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά στη διαδικασία, και ενώ δεν υφίσταται καμία τέτοια νομική υποχρέωση.

Η αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης και η αξιοκρατική διαδικασία επιλογής Διοικητικών Γραμματέων όχι μόνο δεν θα σταματήσει, αλλά θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί κανονικά, σε πείσμα των αντίθετων ανερμάτιστων κραυγών."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου