Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Επιστολή Σιωνίδη, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας

Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παιονίας
"Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες οι ενέργειες σας με εκπλήσσουν αρνητικά και με θλίβουν ταυτόχρονα.

Η πρώτη ήταν όταν κρατήσατε στο συρτάρι σας το αίτημα που σας είχε υποβληθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2017, για έκδοση ψηφίσματος εν΄ όψη του Παμμακεδονικού συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιείτο στις 21 Ιανουαρίου 2018 για το Σκοπιανό.

Με πληροφόρησε τότε για την ύπαρξη του αιτήματος ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας κ. Τάτσιος. Διαπιστώνοντας την δική σας αδράνεια, έκανα χρήση του άρθρου 67 για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο και ορίσατε 7 ημέρες αργότερα.

Αποτέλεσμα. Ο Δήμος μας κατέστη ο ουραγός των δήμων της Μακεδονίας και εξέδωσε ψήφισμα τελευταίος και μάλιστα μετά το συλλαλητήριο.

Την προηγούμενη Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 με έκπληξη παρέλαβα ηλεκτρονικά και εντύπως πρόσκληση σας, για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 7:30 μμ.

Έχοντας ενημερωθεί όπως και εσείς από τις 21 Ιουνίου, για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Περιφέρεια, για σύγκληση την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 στις 6μμ, (δηλαδή την ίδια ημέρα και περίπου την ίδια ώρα) στη Θεσσαλονίκη, κοινής – διευρυμένης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με τα Δημοτικά Συμβούλια των 38 Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας και με προσκεκλημένους τους φορείς, τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με ένα και μόνο στόχο, να μην επικυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών, θεώρησα ότι έχετε κάνει λάθος με τις ημέρες.

Πληροφορήθηκα όμως ότι γνωρίζατε τα τεκταινόμενα και μάλιστα ότι ο Δήμαρχος προτίθεται (και πολύ καλά θα κάνει) να παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Θεσσαλονίκης. Άρα δεν πρόκειται για λάθος με τις ημερομηνίες πρόκειται για συνειδητή επιλογή ημερομηνίας.

Η πρόσκληση του κ. Περιφερειάρχη απευθύνεται στα Δημοτικά Συμβούλια κ. Παπαδόπουλε. Δεν είναι ώρα για προσωπικές πολιτικές. Διαβάστε την προσεκτικά παρακαλώ.
(http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=35&pressid=17382).

Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω το σχεδιασμό σας, απορώ δε και με τον Δήμαρχο που συναίνεσε.

Δηλαδή την ώρα που σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση της Μακεδονίας θα αποφασίζει στην Θεσσαλονίκη τις επόμενες κινήσεις διαμαρτυρίας και τις ενέργειες για τη μη επικύρωση της ντροπιαστικής συμφωνίας των Πρεσπών, εσείς κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου του Σκρα, του Ραβινέ και των Ευζώνων συγκαλείτε Δημοτικό Συμβούλιο για τα υπηρεσιακά και συνήθη εσωτερικά θέματα.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ.
Καλώ τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους την Τετάρτη 27 Ιουλίου να απουσιάζουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο και αντί αυτού να παραστούμεστο διευρυμένο Περιφερειακό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης στις 6 μμ.

Έτσι θα μπορέσετε και εσείς κ. Πρόεδρε νομίμως να μεταφέρετε το Δημοτικό Συμβούλιο για την επόμενη εβδομάδα, λόγω μη απαρτίας.

Το Μακεδονικό είναι κυρίαρχο θέμα για την Ελλάδα και ειδικά για το Δήμο μας λόγω της γεωγραφικής θέσης και της Ιστορίας μας.

Τι είδους πανηγυρικό εορτασμό θα διοργανώσουμε του χρόνου για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Γουμένισσας;

Ο καθένας από εμάς έχει την υποχρέωση να αναλάβει τις ευθύνες του.

Η ώρα της σιωπής έχει περάσει ανεπιστρεπτί."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.