Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Κιλκίς: Κινητοποίηση ΠΑΜΕ, μπροστά στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ Κιλκίς
Κινητοποίηση στην πλατεία Ειρήνης, πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, χθες 14 Ιούνη, ημέρα που ψηφίστηκαν νέα αντεργατικά μέτρα, ώστε να «κλείσει» την 4η αξιολόγηση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με σκοπό να εκφράσουν την αντίθεσή τους και να ενημερώσουν το λαό της πόλης για τις εξελίξεις.

Στην ομιλία που έκανε ο Κώστας Σιδηρόπουλος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Παιονίας, σημείωσε τα παρακάτω:

«Με το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση, όχι μόνο διατηρεί και βαθαίνει το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, αλλά πλασάρει και παραμύθια περί δίκαιης ανάπτυξης, ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα που παίρνονται.

Το μόνο που προσπαθούν να κάνουν είναι να αφοπλίσουν την εργατική τάξη και το λαό, έτσι ώστε η κερδοφορία του κεφαλαίου ντόπιου και ξένου, να συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

Άλλωστε για αυτό και ο πρωθυπουργός της χώρας έχει πάρει σβάρνα τα αναπτυξιακά συνέδρια, αλλά συναντιέται και με εφοπλιστές, βιομηχάνους και μεγαλοξενοδόχους.

Συνεχίζει το έργο που άφησαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο, νέοι φόροι για την εργατική τάξη, αύξηση του ΕΝΦΙΑ.

Συνεχίζει την ενίσχυση τη ανταγωνιστικότητας, δημιουργώντας χώρους εργασίας σε γκέτο της εργοδοσίας, βάζοντας εργαζόμενους να δουλεύουν μέχρι και 72 ώρες την βδομάδα, μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες, δίχως μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, καταστρατηγώντας τα όποια δικαιώματα των εργαζομένων έχουν απομείνει, με μισθούς των 500 ευρώ ή ακόμη και με 4 ευρώ την εργατοώρα.

Παράλληλα αρνείται να συζητήσει την πρόταση - απόφαση από 500 και πλέον Σωματεία εργαζομένων από όλη τη χώρα για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ που να ορίζει ως κατώτατο μισθό τα 751 ευρώ.

Σε σχετική επερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μέσω του υπουργείου Εργασίας, απάντησε πως υπάρχει ασάφεια στη σχετική πρόταση και πως υπάρχουν ζητήματα αντισυνταγματικότητας.

Πρόσφατα, μέσα σε 3 μέρες, η Δικαιοσύνη τους πήρε 5 αποφάσεις ενάντια στην απεργία. Όλα στην υπηρεσία του κεφαλαίου προκειμένου να διαφυλάξουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Στον ίδιο δρόμο χέρι χέρι βαδίζουν και οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που μας λένε πως οι απεργίες δεν έχουν αποτέλεσμα, είναι ξεπερασμένες και από την άλλη ενισχύουν τη λογική του κοινωνικού εταιρισμού και του συμβιβασμού.

Κάνουν τα πάντα ώστε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία της εργατικής τάξης να μην έχει επιτυχία. Το ζούμε όλα αυτά τα χρόνια, το ζήσαμε και στην απεργία στις 30 του Μάη, όπου ούτε οι εκλεγμένοι τους και οι υποψήφιοί τους μαζεύτηκαν στο στη συγκέντρωση στο ΕΚ Κιλκίς.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούμε όλη την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να μην κάνουν βήμα πίσω να μην δείξουμε ανοχή στα μέτρα που μας ετοιμάζουν.

Καμία αυταπάτη περί δίκαιης ανάπτυξης μετά τα μνημόνια. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από το δρόμο του αγώνα και της αντίστασης.

Πρωτοστατούμε και επιμένουμε στην οργάνωση της πάλης, στην ανάπτυξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Εδώ βρίσκεται η ελπίδα.

Τίποτα δεν χαρίστηκε από κανέναν. Όλα κατακτήθηκαν με σκληρούς ταξικούς αγώνες, με θυσίες.

Βάζουμε μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες, κάνουμε πέρα τη μοιρολατρία και τη λογική του μικρότερου κακού.

Παλεύουμε για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης μέσα στα Σωματεία, σε ταξική κατεύθυνση.

Διεκδικούμε:

Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.

Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες. Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας. Αγώνας - Οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.