Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

Εύκολα τα θέματα στα Λατινικά και στο ΑΟΘ, απαιτητικά όμως στη Χημεία

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΚΙΝΗΤΡΟ Κιλκίς
Τα θέματα των Λατινικών Προσανατολισμού της Ομάδας των Ανθρωπιστικών Σπουδών χαρακτηρίζονται ως εύκολα και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Οι ασκήσεις της γραμματικής και του συντακτικού ήταν διατυπωμένες με σαφήνεια χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Με τα θέματα αυτά οι πολύ καλά προετοιμασμένοι Υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να αριστεύσουν. Σε γενικές γραμμές ήταν ευκολότερα από τα περσινά θέματα.

Το σημερινό διαγώνισμα στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ήταν για μαθητές που είχαν μελετήσει τη θεωρία χωρίς αλγεβρικές ή άλλες απαιτήσεις.

Χαρακτηριστική ήταν η μη κάλυψη της ύλης και η μέτρια έως ανύπαρκτη διαβάθμιση των θεμάτων. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρξαν ζητούμενα στα οποία θα μπορούσαν να διαχωριστούν οι άριστα προετοιμασμένοι μαθητές.

Στη Χημεία, ενώ τα θέματα δεν παρουσίαζαν κάποια αντικειμενική δυσκολία, είχαν περίπλοκες εκφωνήσεις οπότε ήταν εύκολο να «χαθούν» οι μαθητές και να μη μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τα δεδομένα. Ένα ακόμη αρνητικό στοιχείο ήταν ο όγκος των θεμάτων, που μπορεί να στερήσει υψηλές βαθμολογίες ακόμα και από τους άριστα προετοιμασμένους μαθητές οι οποίοι δεν είναι απαραίτητο να είχαν τον χρόνο να ανταποκριθούν σε όλα τα ερωτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου