Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Δήλωση Φραγγίδη για το σχέδιο συμφωνίας με τα Σκόπια

Γράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
Πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς
Μέλος ΚΠΕ Κινήματος Αλλαγής
Τις μέρες αυτές συζητιέται έντονα από όλους τους Έλληνες το σχέδιο συμφωνίας του εθνικού θέματος σε σχέση με το κράτος των Σκοπίων. Ενός θέματος με τεράστια σημασία που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χειρίστηκε εν κρυπτώ, με τακτικισμούς και με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στους εντός της Ελλάδας πολιτικούς αντιπάλους.

Σαφώς και η λύση αυτού του εθνικού θέματος που ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια τις σχέσεις τις χώρας μας με το κράτος των Σκοπίων, για λόγους εθνικού συμφέροντος, είναι επιτακτική ανάγκη. Αλλά λύση δε σημαίνει και οποιαδήποτε λύση.. Χρειάζεται λύση πάνω σε στέρεες βάσεις, δίκαιους συμβιβασμούς, αλλά χωρίς κανένα στοιχείο αλυτρωτισμού, με σεβασμό στην ιστορία της Μακεδονίας που όλα αυτά τα χρόνια σφετερίζεται το κράτος των Σκοπίων.

Η συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση Τσίπρα (ο υποκριτής πολιτικά Καμμένος σκέφτεται μόνο τη κυβερνητική θέση και κρύβεται), είναι μία συμφωνία που έχει κάποια θετικά στοιχεία, αλλά είναι προδήλως προβληματική και για δύο θέματα ιδιαίτερης σημασίας και υψηλού συμβολισμού, αυτό της ιθαγένειας και της γλώσσας, στοιχεία που αν δεν λυθούν, καμία λύση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ξεφύγουμε από το πολωτικό και διχαστικό κλίμα που σκοπίμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καιροσκοπικά καλλιεργεί, αλλά και από την υποκριτική στάση της ΝΔ που θέλει να απεμπολίσει τις δικές της πολιτικές ευθύνες και να προχωρήσουμε με ενότητα διαμορφώνοντας μια κοινή εθνική γραμμή με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, μακριά από ακροδεξιές και φασιστικές κορόνες . Να επιδιώξουμε μια δίκαια και βιώσιμη λύση χωρίς κανένα στοιχείο αλυτρωτισμού και εκμετάλλευσης της ιστορίας της Μακεδονίας μας από την πλευρά του κράτους τω Σκοπίων και με σεβασμό στη θέληση του Ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.