Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στην Έδεσσα

Στην πόλη της Έδεσσας συνεδριάζει την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Η συνεδρίαση θα γίνει στις 12.00 μ.μ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, (Πλατεία Αιγών 1, Έδεσσα), στη διάρκεια της οποίας η ΠΕΔ-ΚΜ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θα απονείμει τιμητική πλακέτα στη Μαρία Βλάχου – Κατσάρα, αντιδήμαρχο και δημοτική σύμβουλο, επί πέντε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.

Τα θέματα που θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο για την άρδευση, το οποίο θα θέσει ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, στην κατηγοριοποίηση των Δήμων - επανεξέταση θεσμικού καθεστώτος, στην υποστήριξη Δομής Προσωρινής Υποδοχής Διαβατών, στην πρόταση του Δήμου Νεάπολης - Συκεών για ασφαλιστική κάλυψη των παρεχόντων στους Δήμους κοινωφελή εργασία ως εναλλακτική μορφή έκτισης ποινής, στην πρόταση του Δήμου Νέας Προποντίδας για ειδική χρηματοδότηση Δήμων προς κατασκευή ραμπών πρόσβασης ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες, στην υλοποίηση επιμορφωτικών δράσεων 2018, καθώς και στην ενίσχυση εξοπλισμού Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, στις 10.00 π.μ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ-ΚΜ θα επισκεφτούν την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, ενώ στις 11.00 θα επισκεφτούν το Νοσοκομείο Έδεσσας.

Ημερήσια διάταξη και θέματα
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, - Απονομή τιμητικής διάκρισης ΠΕΔΚΜ στην κα Μαρία Βλάχου-Κατσάρα, Αντιδήμαρχο Έδεσσας.

Θεσμικό πλαίσιο για την Άρδευση.

Κατηγοριοποίηση Δήμων - επανεξέταση θεσμικού καθεστώτος.

Υποστήριξη Δομής Προσωρινής Υποδοχής Διαβατών.

Πρόταση Δήμου Νεάπολης-Συκεών για ασφαλιστική κάλυψη των παρεχόντων στους Δήμους κοινωφελή εργασία ως εναλλακτική μορφή έκτισης ποινής.

Πρόταση Δήμου Νεάπολης-Συκεών για βελτιώσεις διαχείρισης τραπεζικού λογαριασμού παγίας προκαταβολής.

Πρόταση Δήμου Νέας Προποντίδας για ειδική χρηματοδότηση Δήμων προς κατασκευή ραμπών πρόσβασης ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες.

Προτάσεις για βελτίωση διατάξεων του Ν. 4412/2016.

Διοργάνωση Ημερίδας ενημέρωσης για τις καλές πρακτικές των Δήμων (15-03-2018).

Σύγκληση επόμενης συνεδρίασης Ε.Ε. εκτός της έδρας της ΠΕΔΚΜ.

Υλοποίηση επιμορφωτικών δράσεων 2018.

Ενίσχυση εξοπλισμού Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Ενημέρωση - Ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.