Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Καταγγελία της ΠΕΚ για τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.

Ανακοίνωση Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών Κιλκίς (ΠΕΚ)
Καταγγέλλουμε την άσκηση αστυνομικής βίας και τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. στη μαζική και αγωνιστική συγκέντρωση των Αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας στις 2 Μαρτίου 2018.

Είναι άλλο ένα δείγμα απαξίωσης των εκπαιδευτικών και του κοινωνικού τους ρόλου από την αριστερο-δεξιά συγκυβέρνηση. Δεν είναι μόνο η διαρκής έκφραση του λαϊκισμού και η κυνική εξαπάτηση που έκανε το Υπουργείο Παιδείας στους αναπληρωτές και στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς περί μαζικών διορισμών των 20.000. Είναι η πιο προκλητική επίδειξη εμπαιγμού, αφού ούτε και την επόμενη σχολική χρονιά 2018 – 2019 δεν προβλέπονται διορισμοί στην εκπαίδευση.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα τελειώσει τη κυβερνητική του θητεία χωρίς να έχει κάνει ούτε έναν διορισμό!

Η χρήση βίας:

➤καταρρίπτει το προσωπείο της δήθεν προοδευτικότητας του,
υπονομεύει την εκπαίδευση και το σχολείο, τον εκπαιδευτικό και τη μορφωτικήαποστολή του,
είναι χαρακτηριστικό δείγμα αδυναμίας επίλυσης των κοινωνικών προβλημάτων.

Και η απαξίωση σε βάρος των εκπαιδευτικών που επιφυλάσσει για το μέλλον είναι ήδη ορατή. Όλα τα μνημονιακά μέτρα του Υπουργείου Παιδείας: μη διορισμοί, μαζικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο, εξαθλίωση των συνθηκών των εκπαιδευτικών που ζουν μακριά από τις οικογένειές τους, δραματική μείωση των μεταθέσεων και των αποσπάσεων, «εξοικονόμηση» προσωπικού μέσα από συγχωνεύσεις τμημάτων και μείωση ωρολογίου προγράμματος αλλοιώνουν πλήρως το εργασιακό στάτους των εκπαιδευτικών.

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Αγωνιζόμαστε:

για διορισμούς, έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.
για να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς συνθήκες της ζωής των εκπαιδευτικών, που βρίσκονται σε καθεστώς εξαθλίωσης.
για να αντιμετωπιστεί τώρα η «γκρίζα ιδιαιτερότητα των εκπαιδευτικών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.