Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Τελετή Αρτοκλασίας του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας "Άγιος Ευγένιος"

Δελτίο τύπου Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας "Άγιος Ευγένιος"
Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου ο σύλλογος καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας τίμησε τον προστάτη του Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιλκίς όπου τέλεσε Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών του αλλά και Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αποβιωσάντων.

Τη φετινή χρονιά μέλη και φίλοι του συλλόγου προσευχήθηκαν στον Άγιο προσκυνώντας τα άγια λείψανά του τα οποία φυλάσσονται στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως και την εικόνα του την οποία αγιογράφησε το μέλος του συλλόγου Μαρία Συμεωνίδου.

Ο Άγιος Ευγένιος μαρτύρησε μαζί με άλλους τρεις αθλητές, τον Κάνδιδο, τον Ουαλεριανό και τον Ακύλα στην Τραπεζούντα του Πόντου την εποχή που οι ρωμαίοι αυτοκράτορες με διωγμούς προσπαθούσαν να εξαφανίσουν καθετί το ορθόδοξο. Μετά από πολλά βασανιστήρια ο Άγιος Ευγένιος αποκεφαλίστηκε στις 21 Ιανουαρίου του 290μ.Χ.

Κέντρο τιμής του Αγίου και ταυτόχρονα κέντρο της Τραπεζούντας ήταν ο ναός του ο οποίος έχει μετατραπεί από το 1461 μ.Χ. σε τζαμί (γενί τζαμί τζουμασί). Επίσης το όνομά του είχαν: τον υδραγωγείο της πόλης, ο ποταμός που διέσχιζε την κοιλάδα κοντά στο ακρωτήριο Κόραλλα, ο λόφος όπου βρισκόταν ο ναός του, μία από τις πύλες της Τραπεζούντας και πολλοί Τραπεζούντιοι. Την εικόνα του έφεραν τα νομίσματα των Μεγάλων Κομνηνών και τα αυτοκρατορικά εμβλήματα.

Τα τελευταία χρόνια που σε όλο και περισσότερες πόλεις ανά την Ελλάδα γιορτάζεται ο Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος, ο σύλλογος καρκινοπαθών θα επιχειρήσει να διοργανώσει εκδηλώσεις με αναφορά στον Άγιο και καλεί Ποντίους αλλά και μη να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις αυτές, γιατί όπως ανέφερε και πριν το πέρας της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, ο καθένας μας έχει την ανάγκη του Αγίου Ευγενίου, και όλοι μας έχουμε κάποιο πρόβλημα και χρειαζόμαστε ψυχική και σωματική υγεία.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εύχεται ο Άγιος Ευγένιος να πρεσβεύει για όλα τα μέλη και τους φίλους του καθόλη την διάρκεια του έτους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.