Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018

Πρόγραμμα λειτουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού ΚΕΘΕΑ στο Κιλκίς

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 1983, απευθύνεται σε χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους και λειτουργεί ένα περιφερειακό σταθμό στην πόλη του Κιλκίς.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στο Κιλκίς ξεκίνησε τη λειτουργία του από το 2006, μετά από πρωτοβουλία του τότε Πρόεδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Ναρκωτικά Κου Κιλτίδη Κωσταντίνου και σε συνεργασία με το Δήμο, που έχει παραχωρήσει το χώρο και καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα.

Ο Σταθμός δεν έχει μόνιμο προσωπικό, στελεχώνεται από εργαζόμενη του Συμβουλευτικού Κέντρου ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και λειτουργεί 1 φορά το μήνα.

Πιο συγκεκριμένα το έργο του Σταθμού αφορά σε:

· Ενημέρωση χρηστών (ενηλίκων και ανηλίκων) για ασφαλέστερη χρήση, σωματική αποτοξίνωση και ψυχική απεξάρτηση.

· Εκτίμηση αναγκών του χρήστη και της σοβαρότητας των προβλημάτων του σε σωματικό, ψυχολογικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο και δρομολόγηση της παραπομπής και δικτύωσής του με τις κατάλληλες υπηρεσίες.

· Προετοιμασία από το Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για ένταξη σε φάση θεραπείας, είτε στη Θεραπευτική Κοινότητα (διαμονής) είτε στο Πρόγραμμα Εξωτερικής Παρακολούθησης.

· Ενημέρωση και συμβουλευτική γονιών, αδελφών, συντρόφων και παιδιών ανθρώπων με προβλήματα κατάχρησης και εθισμού. Η συμβουλευτική γίνεται ατομικά και υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ομάδας γονέων αν υπάρχει ικανός αριθμός ενδιαφερομένων.

Επιπλέον, με σχεδιασμό και την υλοποίηση των κατάλληλων δράσεων, είναι σε θέση να προσφέρει ενημέρωση στην τοπική κοινότητα σε θέματα αντιμετώπισης των νόμιμων και παράνομων εξαρτήσεων.

Όλες οι υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Σταθμού παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ, τηρείται το απόρρητο και προστατεύεται η ανωνυμία. Οι συναντήσεις γίνονται κατόπιν ραντεβού.

INFO
Συμβουλευτικός Σταθμός ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ
Θεσσαλονίκης 5, 61100 Κιλκίς
Τηλ.: 2341025727 (γίνεται εκτροπή στη Θεσσαλονίκη)
Email: cc@kethea-ithaki.gr
www.kethea-ithaki.gr
Like us on Facebook: ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ
Η Υπεύθυνη του ΣΚ ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ
Εύη Μαυροπούλου

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός λειτουργεί 10:00 – 15:00 τις ακόλουθες ημερομηνίες για το α΄ εξάμηνο του 2018:

➤08 Φεβρουαρίου
08 Μαρτίου
12 Απριλίου
10 Μαΐου
07 Ιουνίου
05 Ιουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου