Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Τσάκωσαν 72χρονο για κατοχή πλήθους αρχαίων αντικειμένων (Φωτογραφίες)

Μεγάλος αριθμός αρχαίων αντικειμένων και παλαιοντολογικού υλικού εντοπίσθηκε σε δύο αποθήκες στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 72χρονου ημεδαπού.Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου και του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας, για παράνομη κατάληψη από τον 72χρονο, δύο αποθηκών μεγάλης έκτασης σε περιοχή της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, διαπιστώθηκε να βρίσκονται μέσα στις αποθήκες, πλήθος αρχαίων αντικειμένων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα που διενεργείται στις παραπάνω αποθήκες παρουσία κλιμακίου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής έχουν συλλεχθεί:

· τμήμα από μαρμάρινο άγαλμα με χαραγμένη ανθρώπινη μορφή μήκους 46 εκατοστών,

· 42 χάλκινα νομίσματα,

· 133 μετάλλινα νομίσματα,

· ένα αργυρό νόμισμα,

· τμήματα λίθινων τριβείων,

· αιχμή χάλκινου βέλους,

· τμήματα αμφορέων,

· τμήμα πήλινου ειδωλίου,

· λίθινα εργαλεία από χαλαζία, πυριτόλιθο και άλλους λίθους.

Επιπλέον, βρέθηκαν πολλά τμήματα λίθινων αρχαίων αντικειμένων, καθώς επίσης από χαλκό και πλίνθο, τμήματα αγγείων, σαρκοφάγου, κεραμικής λεκάνης, απολιθώματα οστών και ξύλου και άλλο παλαιοντολογικό υλικό η χρονολόγηση του οποίου εκτιμάται από την εποχή του χαλκού και του σιδήρου.

Tα παραπάνω αρχαία αντικείμενα θα σταλούν στην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία για την περαιτέρω εξέτασή τους, για τον ακριβή προσδιορισμό της χρονολόγησης και της αρχαιολογικής τους εκτίμησης.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν και άλλων αρχαίων αντικειμένων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.