Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Εκπαιδευτική Επίσκεψη Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς στο Πόρτο Πορτογαλίας

Υπογράφει η Ελένη Τεχλικίδου
Διευθύντρια του Εργαστηρίου
Στα πλαίσια της συμμετοχής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κιλκίς στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + με τίτλο "Together Better - Join Us", από τις 19 έως τις 25 Μαρτίου του 2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των εκπαιδευτικών Τεχλικίδου Ελένης και Μωραϊτη Χριστίνας στο Πόρτο της Πορτογαλίας. 
Στη συγκεκριμένη επίσκεψη το θέμα ήταν η παρουσίαση προτάσεων για την αντιμετώπιση του αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία από το κοινωνικό γίνγνεσθαι. Οι συμμετέχουσες χώρες παρουσίασαν δράσεις που υλοποιούνται στις σχολικές μονάδες των συμμετεχόντων χωρών.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης η φιλοξενούμενη χώρα οργάνωσε επισκέψεις σε σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δομές Ειδικής Αγωγής με στόχο τη γνωριμία και την ανταλλαγή εκπαιδευτικών απόψεων, μεθόδων και τρόπων διδασκαλία που αφορούν την ένταξη και ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στον κοινωνικό ιστό και στην παραγωγική διαδικασία. 

Οι δομές εκπαίδευσης με τις οποίες ήρθαμε σε επαφή έδωσαν το πνεύμα εκπαίδευσης της χώρας και τους τρόπους καθοδήγησης για ενσωμάτωση κυρίως σε άτομα με εγκεφαλική παράλυση. Επισκεφθήκαμε τη μονάδα υποστήριξης ατόμων αποκλειστικά με εγκεφαλική παράλυση (A Associação de Pais e Amigos do Cidadão Deficiente Mental, APPACDM), το κέντρο υποστήριξης ατόμων με αναπηρία Integrated Centre of Support to the Disabled (CIAD) και τα σχολεία τυπικής εκπαίδευσης με τμήματα ένταξης στα οποία φοιτούν τυφλοί, κωφοί και μαθητές με αναπηρία.

Επιπλέον, η φιλοξενούμενη χώρα μέσα από τις επισκέψεις στην πόλη Fatima, Ὸbidos, το μοναστήρι της Batalha, την πόλη Coimbra στην οποία βρίσκεται το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης, αλλά και την πόλη του Πόρτο, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες των εταίρων χωρών (μαθητές και εκπαιδευτικούς), να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά πέρα από την προφανή συμβολή σε θέματα διεύρυνσης της γνώσης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.