Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Γεωργαντάς: Η μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ στη Δημόσια Διοίκηση χάθηκε στις "στέπες της Μογγολίας"


Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Πέρασαν 14 μήνες από την ψήφιση του Νόμου 4349/2016, ο οποίος προέβλεπε τη διαδικασία για την επιλογή προϊσταμένων και η Κυβέρνηση δεν έπραξε τίποτα.
Ξαφνικά χθες, οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψαν ότι πρέπει να τροποποιηθούν σχετικές διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα και του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα τροποποιούν ακόμη και το δικό τους Νόμο.

Και όλα με μία εκπρόθεσμη υπουργική τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο που αφορά την ”Κύρωση Συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κρατών - μελών της με τη Μογγολία”.

Η επιλογή προϊσταμένων στη Δημόσια Διοίκηση είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με ευκαιριακό τρόπο και να υπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες.

Η πρακτική της Κυβέρνησης είναι τουλάχιστον ύποπτη.

Υπενθυμίζεται ότι το 70% των υπουργικών τροπολογιών που κατατέθηκαν το 2016 ήταν εκπρόθεσμες και μάλιστα πολλές από αυτές κατατέθηκαν σε Κυρώσεις Συμφωνιών, γεγονός που στερεί τη δυνατότητα στους Βουλευτές να τοποθετηθούν.

Ένα είναι βέβαιο: Ότι η δήθεν μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ στη Δημοσία Διοίκηση όπως και η αξιοπιστία της Κυβέρνησης έχουν χαθεί οριστικά και μάλιστα στις ”στέπες της Μογγολίας”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.