Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Η ΔΑΚΕ καθηγητών Δ.Ε. για την αλλαγή του διδακτικού ωραρίου των υπευθύνων εργαστηρίων Πληροφορικής και Φυσικών επιστημών

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ καθηγητών Δ.Ε. 
Η ΔΑΚΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην αλλαγή του διδακτικού ωραρίου των υπευθύνων εργαστηρίων στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. 

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδίως μέσα στις διακοπές του Πάσχα και χωρίς να ζητήσει την γνώμη των επιστημονικών ενώσεων και της ΟΛΜΕ κατέθεσε και ψήφισε τροπολογία με την οποία προβλέπεται ότι για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν οριστεί υπεύθυνοι εργαστηρίων πληροφορικής και φυσικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν προβλέπεται μείωση διδακτικού ωραρίου.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη μεθόδευση με αρνητικότατες συνέπειες στη διδασκαλία των Φυσικών επιστημών και της Πληροφορικής. Η σύνδεση θεωρίας και Πράξης αποτελεί βασικό θεμέλιο κάθε μορφωτικής διαδικασίας και ως εκ τούτου η υποβάθμιση της λειτουργίας των εργαστηριών αποτελεί πλήγμα στη παρεχόμενη εκπαίδευση.

Χωρίς καμία αιτιολόγηση η συγκεκριμένη απόφαση, γίνεται για διαχειριστικούς λόγους και προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό που οι μνημονιακές απαγορεύσεις προσλήψεων επέφεραν.

Ο υπουργός κ.Φίλης εμπαίζει την εκπαιδευτική κοινότητα. Ενώ μέχρι πρόσφατα εξήγγειλε την πρόσληψη 20.000 εκπαιδευτικών, με την απόφασή του αυτή εξαφανίζει περισσότερες από 600 θέσεις εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εάν σε αυτές συνυπολογισθούν και οι θέσεις εργασίας που χάνονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με την κατάργηση ΕΑΕΠ, οι προβλεπόμενες προσλήψεις Αναπληρωτών, μεταθέσεις και αποσπάσεις θα μειωθούν δραματικά.

Ως ΔΑΚΕ καθηγητών Δ.Ε. καλούμε τον υπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του αυτή και να εξασφαλίσει τους απαραίτητους διορισμούς για να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά. Η κυβέρνηση οφείλει να εμποδίσει την συνεχή στοχοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.