Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Άτοκα δάνεια ύψους 15000€ με αποπληρωμή όποτε να 'ναι


Της Βασιλικής Μαυρογονάτου*
Πολύ καλό για να είναι αληθινό σε περίοδο κρίσης και ανέχειας, ωστόσο συμβαίνει. Ας μην προλάβουμε όμως να χαρούμε.  Τα δάνεια αυτά δεν αφορούν εμένα και εσένα. Τα δάνεια αυτά προοριζόταν και συνεχίζουν να προορίζονται για τους εκλεκτούς του τόπου.

Ποιοι είναι αυτοί; Μα δεν είναι άλλοι από τους φίλτατους και κατατρεγμένους, που θα έπρεπε να κολλάνε ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά, αγαπητούς μας βουλευτές. Πρώην και νυν.

Εδώ και χρόνια απολαμβάνουν το προνόμιο αυτό και μάλιστα πολλές φορές χωρίς να γίνει ποτέ η αποπληρωμή του δανείου. Το «φέσι», σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ανέρχεται περίπου στις 400.000 ευρώ, ενώ ο αριθμός των βουλευτών με τα... κόκκινα δάνεια ήταν αρχικά 70, αλλά οι 30 ανταποκρίθηκαν στη γραπτή έκκληση του Ν. Βούτση και προχώρησαν σε ρύθμιση, καταβάλλοντας τα υπέρογκα γι’ αυτούς ποσά από 50 μέχρι 200 ευρώ τον μήνα ανάλογα με τις δυνατότητές τους.

Σύμφωνα με την «Εφ.Συν.», από τους 40, οι 17 ανήκουν στη Ν.Δ., οι 15 στο ΠΑΣΟΚ, τρεις στον ΣΥΡΙΖΑ (οι περισσότεροι σήμερα ανήκουν στη ΛΑ.Ε.), τρεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένας στον ΛΑΟΣ και ένας από την κοινοβουλευτική ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών της περιόδου 2012-2014.

Ανάμεσά τους βρίσκονται κομματικά στελέχη που είναι και σήμερα ενεργά, αν και εκτός Βουλής, πρώην υπουργοί και υφυπουργοί, αλλά και αρκετοί νέοι βουλευτές που εξελέγησαν για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων προ λίγων ημερών αποφάσισαν να εγκρίνουν το σχετικό αίτημα 12 βουλευτών όλων των κομμάτων, εκτός ΚΚΕ, για δάνεια ύψους 7.000 έως 10.000 ευρώ. Ταυτόχρονα πριν λίγο καιρό απολαύσαμε και τους εναγκαλισμούς μεταξύ τους, λόγω του αποκλεισμού τους από το νέο ασφαλιστικό και τις φορολογικές επιβαρύνσεις. Εν όψει 4ου και 5ου και εκατοστού μνημονίου, καθώς επίσης μετά της πολλοστής μείωσης συντάξεων και έλλειψης ρευστότητας οι βουλευτές για μια ακόμη φορά καρπώνονται, ότι ο καθένας μας δεν είχε ποτέ του ονειρευτεί.

Τι και αν τρέχω εγώ κι εσύ να καλύψουμε τις πληγές παλαιότερων ετών. Τι και αν δουλεύουμε (όσοι έχουμε αυτό το προνόμιο), για να είμαστε συνεπείς σε όλες μας τις υποχρεώσεις. Τι και αν χάνουμε τον ύπνο μας για κάτι ελάχιστα που τυχόν χρωστάμε. Τι και αν σκύβουμε το κεφάλι και δεχόμαστε όλα τα νέα μέτρα χωρίς να ανοίγει ρουθούνι. Το αποτέλεσμα είναι πάντα ίδιο. Αρνητικό για εμάς θετικό για αυτούς!

*Βασιλική Μαυρογονάτου
Οικονομολόγος – Ειδική Παιδαγωγός


* ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΝΩΜΗΣ
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.