Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Απαντήσεις για την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων ηπατίτιδας Α ζητά το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς

Συνεχίζονται οι επίμονες ανακοινώσεις του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς που ζητούν απαντήσεις από τους αρμόδιους, σχετικά με την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων ηπατίτιδας Α στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας.

Σύμφωνα λοιπόν με νέα στοιχεία που παραθέτει το Σωματείο, έχουν σημειωθεί εννέα (9) νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α σε ηλικίες από 6 έως 21 ετών, φθάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 38. Όλοι οι ασθενείς εισήχθησαν και νοσηλεύονται στην Παιδιατρική και Παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Το Σωματείο και πάλι στην τελευταία του ανακοίνωση, απευθύνει τα ακόλουθα συγκεκριμένα ερωτήματα:

«Ερώτηση προς: Τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κο. Ιωάννη Μουζάλα, τον Διοικητή 4η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ κο. Στρατή Πλωμαρίτη, τον Αντιπρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κο. Αλέξιο Μπένο, τον Διοικητή του ΕΚΕΠΥ και Γενικό Συντονιστή του Συντονιστικού Οργάνου του Υπουργείου Υγείας για το προσφυγικό, κο. Νίκο Παπαευσταθίου, τον Συντονιστή της Κυβέρνησης στο στρατόπεδο προσφύγων και μεταναστών κο. Γεώργιο Περπερίδη:

Εμβολιάστηκαν εγκαίρως υποχρεωτικά όλα τα υγιή παιδιά άνω του ενός έτους με εμβολιαστικό σχήμα δύο δόσεων και επιλεκτικά οι ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου , σύμφωνα με τις Υ1/Γ.Π. οικ.14020220/12/2011 και Υ1/Γ.Π. οικ.14095821/12/2011-Υπουργείο Υγείας πριν Μεταβούν σε άλλα κέντρα;

Ερώτηση: Τον Ιούνιο ο αριθμός των δηλωθέντων κρουσμάτων ηπατίτιδας (Α) στο γενικό πληθυσμό ήταν 15. Από τον Αύγουστο και μέχρι σήμερα σημειωθήκαν 38 κρούσματα ηπατίτιδας (Α) σε έναν καταυλισμό 1275 ατόμων. Πως χαρακτηρίζεται - ονομάζεται η έξαρση αυτών των κρουσμάτων;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου