Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Πρόληψη της γρίπης μέσω εμβολιασμού



Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς, εκ του θεσμικού του ρόλου και στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών και της προστασίας της δημόσιας υγείας, εφιστά την προσοχή στους πολίτες για την πρόληψη της γρίπης μέσω του εμβολιασμού.

Συστήνεται σε όλους να εμβολιαστούν έγκαιρα έναντι της γρίπης, ιδιαίτερα σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως: 


Ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών 

Ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, ανοσοκαταστολή ή μεταβολικά νοσήματα 

Παχύσαρκοι 

Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια,

καθώς και το υγειονομικό προσωπικό.

Εκτιμάται ότι οι 197 θάνατοι από γρίπη στη χώρα μας την προηγούμενη χρονιά οφείλονται στο μειωμένο ενδιαφέρον του καθενός μας για προστασία της δημόσιας υγείας και στο φοβικό κλίμα που έχει αναπτυχθεί κατά των εμβολιασμών εν γένει. Το εμβόλιο για τη γρίπη χορηγείται δωρεάν σε κάθε ασφαλισμένο.

Η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε προληπτικές δράσεις αποσκοπεί στην προστασία όχι μόνο κάθε ατόμου ξεχωριστά, αλλά ολόκληρου του κοινωνικού συνόλου. Η πρόληψη αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα, αφού μπορεί να αποτρέψει μελλοντικούς κινδύνους για την Υγεία και να συμβάλλει θετικά στην ποιότητα ζωής μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.