Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Θεσσαλονίκη: Αφιέρωμα στο Μολιέρο στο Comedy Festival


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν τo COMEDY FESTIVAL - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΟΛΙΕΡΟ στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)  στις 30.09, 01.10, 03.10, 05.10.2016 και ώρα 21:00 ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.

To Comedy Festival καθιερώθηκε σαν μια μεγάλη γιορτή για τους φίλους της κωμωδίας. Φέτος το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Γάλλο λογοτέχνη Μολιέρο ο οποίος και έφερε την κωμωδία σε ίση θέση με την τραγωδία και αυτό είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα του.

Στο Comedy Festival θα φιλοξενηθούν τα έργα:

«Ταρτούφος»

«Γιατρός με το στανιό»

«Οι Σοφολογιότατες»

Πρόγραμμα των παραστάσεων:


Παρασκευή
30.09.16
21:00

Θεατρική Ομάδα Νέων Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Κρυονερίου Λαγκαδά

Έργο: «Ταρτούφος»

Πρόκειται για την γνωστότατη κωμωδία, που έχει σαν τίτλο το όνομα του κυριότερου χαρακτήρα της. Η επιρροή της κωμωδίας αυτής είναι τόσο σημαντική, που οδήγησε στο να χαρακτηρίζεται κάποιος ταρτούφος, όταν παρουσιάζει υποκριτική συμπεριφορά και φαρισαϊσμό.

Διδασκαλία, επιλογή μουσικής, μετάπλαση κειμένου :
Π.Β. Μιχαηλίδης  
Παίζουν: Γαρυφαλλιά Κουτσοπούλου, Μαρία Παπαδοπούλου, Αλεξάνδρα Καραντούκη, Φρόσω Βογιατζή, Ηλιάνα Βογιατζή, Ελένη Καρασαββίδου, Σέβη Βοσκοπούλου, Λάμπρος Παπαευθυμίου, Χαράλαμπος Βοσκόπουλος, Αλέξανδρος Παπαευθυμίου, Δέσποινα Κυρικλίδου, Τάνια Τριαναφυλλίδου, Άννα Παπαδοπούλου, Δέσποινα Τεργιακή, Μαρία Σοφολόγη, Ιωάννα Σοφολόγη, Ευδοκία Χουβαρδά, Μαρία Παπαδοπούλου

Σάββατο
01.10.16
21:00

Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Μ. Αλέξανδρος Νεοχωρούδας

Έργο: «Γιατρός με το στανιό»
Δεν θέλει να παντρέψει την κόρη του μ’ εκείνον που αγαπάει, εκείνη παριστάνει την άρρωστη, ψάχνει να της βρει γιατρό και είναι έτοιμος να πιστέψει ότι είναι γιατρός όποιος εμφανιστεί πρώτος μπροστά του. Ο ψευτογιατρός που του παρουσιάζεται, κάνει τελικά πολύ καλή δουλειά, τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους και ο έρωτας θριαμβεύει.

Σκηνοθεσία – Θεατρική Διδασκαλία: Νέλλη Δελή
Παίζουν: Φανή Ζάικου, Ξανθή Καπαρού, Γιώργος Καρκάρης, Τατιάνα Κάρτζια, Μαρία Κουσούτη, Ντίνα Λάζαρου, Μάκης Ναϊσίδης, Τάσος Παπαδόπουλος, Γιάννης Ράφτης, Χρήστος Σαραμούτσης, Μαρία Τούμπα, Κατερίνα Τυχάλα.
Συμμετέχουν: Σχολή χορού Bella Dance – Σοφία Χατζίδου, Δημήτρης Πειστικός.
Σκηνικά: Black (Κώστας Τόλης) – Νίκος Κελεσίδης
Αξεσουάρ Σκηνικών: Blow (Χρήστος Σαραμούτσης)
Μακιγιάζ: Μίνα Μέρμηγκα, Φωτογραφία: Ιωάννης Κανταρτζής

Δευτέρα
03.10.16
21:00

Θεατρική Ομάδα Πυλαίας Τμήμα Ενηλίκων

Έργο: «Οι Σοφολογιότατες»

Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του σκηνικού ρεπερτορίου. Μια απολαυστική κωμωδία χαρακτήρων, σατιρίζει τον καθωσπρεπισμό, την υποκρισία και κυρίως την μανία των ιμιμαθών για επίδειξη αλλά και να χλευάσει την υπεροπτική τους συμπεριφορά. Έξυπνοι διάλογοι, φαρσική ευρηματικότητα και η γνωστή αγέραστη γραφή του Μεγάλου Γάλλου κλασικού. 

Σκηνοθεσία – Διδασκαλία: Δημήτρης Σπορίδης
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Παίζουν: Αγγελική Παναγιώτογλου, Χρύσα Αθανασίου, Κλειώ Θεοδωράτη, Αργυρώ Τζωρτζίδου, Βιβή Πατσαλίδου, Αγγελική Φατίση, Κώστας Πασταράς, Μαριάνθη Μαυρομουστάκη, Βίκυ Αϊβάζογλου, Θάλεια Κεραμάρη, Δημήτρης Καραγιαννίδης, Βούλα Αρναρέλλη.
Πιάνο: Εύα Κωνσταντινίδου
Κούκλες σκηνικού: Μαριάνθη Μαυρομουστάκη

Τετάρτη
05.10.16
21:00

Θεατρική Ομάδα «Μηχανή»

Έργο: «Ταρτούφος»

Ο Ταρτούφος, ένας ψευτοθρησκευόμενος επαρχιώτης, γοητεύει τον Οργκόν, έναν πλούσιο Παριζιάνο αστό, με τις επιδεικτικές του “ευσεβείς” πράξεις. Ο Οργκόν τον εγκαθιστά στο σπίτι του. Σύντομα όλοι, εκτός από τη μητέρα του, καταλαβαίνουν την υποκρισία και την υστεροβουλία του Ταρτούφου και προσπαθούν να αποκαλύψουν την πανουργία του στον Οργκόν που αρνείται να δεχτεί την αλήθεια και συνεχίζει να τον εμπιστεύεται απόλυτα. Η σύζυγος του Οργκόν, Ελμίρα, με ένα τέχνασμα αποκαλύπτει την πανουργία του Ταρτούφου και...(συνεχίζεται)

Σκηνοθεσία: Λίλια Λύτρα
Επεξεργασία κειμένου: Όλγα Κουτσού, Λίλια Λύτρα
Σκηνικά – Κοστούμια: Σύνθια Γεροθανασίου
Μουσική: Αντώνης Φανάρας, Βίντεο κλιπ: Βάσω Φλωρίδη, Γαβρήλος Ψαλτάκης, Κατασκευές: Κώστας Κουνελάκης, Περούκες: Μαρία Λίτσιου, Μαρία Παπανικολάου, Δέσποινα Τσιστικώστα, Αθανασία Γαϊτανίδου
Παίζουν: Ευγενία Ροϊδου, Καίτη Περχανίδου, Λίζα Διαμαντή, Αντώνης Γραμμένος, Άννα Κοτλόβα, Βασίλης Θεολόγης, Γιάννης Γαρυφάλλου, Μάρκος Σιδηρόπουλος, Κώστας Κουνελάκης, Χρήστος Αντωνιάδης, Δημήτρης ΠΑπαδόπουλος, Δέσποινα Τσιτσικώστα, Αθανασία Γαϊτανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.