Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς στον Όλυμπο

Υπογράφει ο Νίκος Ασλανίδης
Αρχηγός εξόρμησης 
Το σαββατοκύριακο 24 & 25 Σεπτεμβρίου 2016 ο Ο.Σ. Κιλκίς πραγματοποίησε επιτυχημένη εξόρμηση στον Όλυμπο, με τη συμμετοχή 25 μελών και φίλων του.

Η εξόρμηση ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου. Με ιδιωτικά οχήματα κινηθήκαμε, φτάνοντας στη θέση Γκορτσιά (1.100μ.) απ’ όπου αρχίσαμε την ανάβαση. Πρώτος στόχος, η ανάβαση στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας στα 2.000μ., το οποίο προσεγγίσαμε μετά από 2,5 – 3 ώρες πορείας. Τακτοποιηθήκαμε, γευματίσαμε, συζητήσαμε, τραγουδήσαμε, διανυκτερεύσαμε το Σάββατο εκεί, προετοιμαζόμενοι για την επόμενη ημέρα. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που έχουν αναλάβει τη διαχείρισή του για την άψογη εξυπηρέτησή τους.

Την Κυριακή, νωρίς το πρωί – 07:00π.μ.ξεκινήσαμε με μεγάλη «όρεξη» την πορεία για την κορυφή. Στην αρχή προσεγγίσαμε την κορυφή Σκούρτα στα 2.482μ. και από εκεί συνεχίσαμε φτάνοντας στο Οροπέδιο των Μουσών στα 2.650μ. 

Συνεχίσαμε, φτάνοντας στις 11:00π.μ.στην κορυφή Μύτικας, την ψηλότερη της Ελλάδας, στα 2.917μ. με αρκετούς από τους ορειβάτες να τον ανεβαίνουν για πρώτη φορά! Απολαύσαμε τη θέα, όσο μας το επέτρεπε η συνεχής ομίχλη που κάλυπτε τις κορυφές, και μετά από μία ώρα περίπου, αρχίσαμε την μεγάλη, χρονοβόρα και επίπονη κατάβαση. 

Αναδιοργανωθήκαμε χαμηλότερα, στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, και κατεβήκαμε στη βάση μας όλοι ευχαριστημένοι, ενθουσιασμένοι από την κατάκτηση της κορυφής.

Ο καιρός παρέμεινε σύμμαχός μας και τις δύο ημέρες, όντας εξαιρετικός για την εποχή, μας τα χάλασε μόνο η συνεχιζόμενη ομίχλη στις κορυφές. Η παρέα υπέροχη, με ευρύ φάσμα ηλικιών, από 11 έως 70ετών, ανανέωσε το ραντεβού της για τις επόμενες εξορμήσεις.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας, http://oskilkis.webnode.com για να δείτε φωτογραφίες και να ενημερωθείτε για τις επόμενες δραστηριότητές μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου