Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

"Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποχωρούμε"

Ανακοίνωση Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Επιχείρηση «ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ Α.Ε.» (πρώην ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ)
"Το Δ.Σ. του Σωματείου μας καταγγέλλει την επιχείρηση «ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ Α.Ε.» (πρώην ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ), που κατά την συνήθη πρακτική της, συνεχίζει να μας έχει απλήρωτους. Από το 2015 έχουν ξεκινήσει οι καθυστερήσεις των πληρωμών μας, εξακολουθεί να μας οφείλει 5-6 μισθούς, συνεχίζει να μας ζητάει να κάνουμε υπομονή, να βάλουμε πλάτη και να μην εκτελέσουμε τις αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων, να μην διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας 

Η εταιρεία μας γεμίζει με υποσχέσεις και ψέματα ενώ καθημερινά στρέφεται κατά του Σωματείου και των εργαζομένων κατηγορώντας μας ότι επιδιώκουμε την πτώχευση της εταιρείας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και να παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις. Σήμερα θέλουμε λύσεις, να πληρωθούμε όλους τους μισθούς μας. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτό που περάσαμε πριν από 2 περίπου χρόνια επί Αρβανιτίδη.

Στην συμφωνία που κατέθεσε στο δικαστήριο (στις 15 Ιούνη) δεσμευόταν για την εξόφληση του Γενάρη, μέχρι τέλος Μάη και για μισθοδοσία δύο τουλάχιστον μηνών, που θα γινόταν μέσα στον Ιούνη. Και ενώ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την καταβολή του Γενάρη με περίσσιο θράσος κατέθεσε αίτημα ανακοπής, να μην μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Παρόλα αυτό ο κ. Καρυπίδης πριν από λίγες μέρες βρήκε τα χρήματα 1.200.000 για να «επενδύσει» στην ΠΑΕ ΑΡΗ.

Το επόμενο διάστημα που θα ενταθεί η επίθεση της εταιρείας δηλώνουμε ότι δεν θα υποχωρήσουμε από τα αιτήματα μας. Kαλούμε τους συναδέλφους που ακόμη δεν έκαναν το βήμα, να μην συνεχίσουν να σκύβουν το κεφάλι να μην συναινέσουν στην εξαθλίωσή μας, για να σωθούν τα κέρδη του εργοδότη. Τους καλούμε να παλέψουμε μαζί για δουλειά με δικαιώματα, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, για μια αξιοπρεπή ζωή.

Απαιτούμε:

· Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας

· Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας

· Την πλήρη ενημέρωση σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων.

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις με 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Παρασκευή 22 Ιούλη 2016, με συγκέντρωση στις 10.30π.μ. μπροστά από το κατάστημα στην Καρόλου Ντηλ και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.