Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Οδηγίες για την αντιπυρική περίοδο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γουμένισσας

Υπογράφει ο Χρήστος Γκαντίδης
Επιπυραγός
Διανύοντας ήδη ένα σημαντικό τμήμα του Καλοκαιριού και της αντιπυρικής περιόδου η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γουμένισσας σας υπενθυμίζει και σας συμβουλεύει:
1. ΜΗΝ καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου, κάθε έτους).

2. ΜΗΝ ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

3. ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

4. ΜΗΝ πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεσθε σε υπαίθριους χώρους.

5. ΜΗΝ αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

6. ΜΗ σταθμεύετε το όχημά σας σε σημεία που υπάρχουν ξηρά χόρτα. Ο «καταλύτης» των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς. Έχετε υπόψη σας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των «τύπων» των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά.

7. ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους «υψηλού» κίνδυνου.

8. Σε περίπτωση εντοπισμού πυρκαγιάς ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ 199 ή 112 και ταυτόχρονα δίνουμε πληροφορίες συγκεκριμένες για το ακριβές σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς, ώστε οι πυροσβέστες να την εντοπίσουν έγκαιρα και αναφέρουμε τρόπους πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων και κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία που θα ζητηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.