Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Μυσταγωγική τελετή απονομής βραβείων και επαίνων του 21ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς και παρουσία ενός πολυπληθούς κοινού, έγινε η απονομή των βραβείων και επαίνων στους νικητές του 21ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ. Ήταν μια βραδιά ξεχωριστή, εξαιρετική, μυσταγωγική, κατά την οποία κυριαρχούσε ο ποιοτικός ποιητικός λόγος και η πλήρης ψυχική και συναισθηματική ανάταση.

Της απονομής, προηγήθηκε αφιέρωμα με τίτλο «… εγώ γυναίκα, η άνθρωπος» στη μεγάλη ποιήτρια της Θεσσαλονίκης, Ζωή Καρέλλη, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Παύλου Δανελάτου. Όσοι παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη σημαντική αυτή δημιουργό, μέσα από τις εισηγήσεις της Ζωής Σαμαρά, ομότιμης καθηγήτριας στο ΑΠΘ και Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού, και της Αλεξάνδρας Μπακονίκα, ποιήτριας και μέλους της Κριτικής Επιτροπής, καθώς και μέσα από την απόδοση δημιουργιών της Ζωής Καρέλλη από μέλη της Θεατρικής Σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ. 


 

Σε ό,τι αφορά την απονομή, η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς ήταν η πρωτιά που κατέκτησε επάξια η συντοπίτισσά μας ψυχολόγος Έλλη Φρεγγίδου. Αίσθηση προκάλεσε και ο υψηλού επιπέδου ποιητικός λόγος της δεύτερης νικήτριας του Διαγωνισμού από τον Αλμυρό Βόλου, Κατερίνας Μακρή. Εξίσου εντυπωσιακά ήταν και τα ποιήματα που ακούστηκαν από τη συλλογή του τρίτου νικητή του Διαγωνισμού Μηνά Θεοδώρου από την Αθήνα.

Το ίδιο ποιοτικά και σημαντικά ήταν και τα ποιήματα αυτών που έτυχαν επαίνων από την Κριτική Επιτροπή: του Αγαθοκλή (Άθω) Χατζηματθαίου από την Κύπρο, του Κωνσταντίνου Μούσσα από τον Πειραιά και της Έφης Νικολούδη από την Αθήνα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού, Ζωή Σαμαρά, ομότιμη καθηγήτρια Α.Π.Θ., Πρόεδρος. Δημήτρης Γουνελάς, νεοελληνιστής. Κική Δόγια-Πλόχουρα, φιλόλογος. Σόνια Λευκίδου, φιλόλογος. Μαρία Λιτσαρδάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Α.Π.Θ. Αλεξάνδρα Μπακονίκα, ποιήτρια, Αφροδίτη Σιβετίδου, ομότιμη καθηγήτρια Α.Π.Θ., καθώς επίσης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Κιλκίς Δ. Τσαντάκης, εκπρόσωποι φορέων της πόλης (Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών, Συλλόγου Στενημαχιτών «Άγιος Τρύφων», Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς «Αργοναύτες», Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου «Πόλις», κ.α.), πλήθος κόσμου και πολλοί φίλοι της ΤΕΧΝΗΣ.

Και η φετινή διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και στηρίχθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Π.Ε. Κιλκίς, τον Δήμο Κιλκίς και τη ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.