Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Κιλκίς: Βραδιά - αφιέρωμα στον Κώστα Βάρναλη

Αφιέρωμα στον Κώστα Βάρναλη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016.

Για τον ποιητή μίλησε η φιλόλογος Εύη Παναγοπούλου η οποία αναφερόμενη στη ζωή και το έργο του, επισήμανε πως ο ποιητής ήταν λάτρης, μελετητής και γνώστης της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, που κατόρθωσε να τη συγκεράσει με τις ιδέες της εποχής του. Η ιδεολογία του τον οδηγούσε συχνά σε σύγκρουση με το κατεστημένο, το οποίο τον κυνηγούσε και τον τιμωρούσε κάθε φορά αμείλικτα.

«Η ποίησή του μύριζε μπαρούτι» έλεγε ο Λουντέμης. Μ’ έναν στίχο που πετούσε σπίθες και μια γλώσσα «τσουχτερή» προσπαθούσε να αφυπνίσει τους ανθρώπους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Πάνω απ’ όλα όμως ήταν άνθρωπος πάντα κοντά στους αδικημένους. Γι’ αυτό και σημάδεψε όσο λίγοι τα ελληνικά γράμματα και την εποχή του.

Ο Γιάννης Αθανασιάδης διάβασε αποσπάσματα από ποιήματα του Βάρναλη.

Μελοποιημένους στίχους του τραγούδησε η Έφη Ναβροζίδου και τη συνόδευαν μουσικά ο Χρήστος Αλεβιζάκης και ο Βαγγέλης Καράμπαγλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.