Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Αναστάτωση με τις εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ.

Του Γιάννη Λιναρδάκη* 
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Υ.Α. 141641/Γ2/8-9-2014 (Β’ 2470) κατά το σχολικό έτος 2015-2016 στη Γ’ τάξη ΕΠΑ.Λ. εγγράφονται μόνο οι προαχθέντες από τη Β’ ΕΠΑ.Λ. στην ίδια ειδικότητα δηλαδή όποιοι κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 φοίτησαν στη Β’ ΕΠΑ.Λ. στην ίδια ειδικότητα.

Το έγγραφο στάλθηκε με την ένδειξη «Επείγον». Την περασμένη Παρασκευή οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Yπουργείου Παιδείας επικοινωνούσαν τηλεφωνικά για να δώσουν την παραπάνω εντολή στις Διευθύνσεις και Περιφέρειες!

Παρατηρείται το φαινόμενο να ζητάνε από τους μαθητές ή να εγγράφονται στην Β΄ τάξη ΕΠΑ.Λ. ή να μην εγγράφονται καθόλου, με το αιτιολογικό ότι οι ειδικότητες αυτές έχουν αλλάξει ονομασία τομείς και ειδικότητες με την εφαρμογή από φέτος του νόμου 4186/13 για την Γ΄ τάξη. Είναι προφανές ότι αυτό συμβαίνει επειδή το Υπουργείο Παιδείας δεν έκανε την αντιστοίχιση των νέων και παλιών τομέων και ειδικοτήτων, ενώ στην ουσία σε μεγάλο βαθμό πρόκειται για ίδια προγράμματα σπουδών.

Επιστρέφουν έτσι εκατοντάδες μαθητές στην Β΄ ΕΠΑ.Λ. για να ξανακάνουν την τάξη!!!

* Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης,
Αν. Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς, Γενικός Γραμματέας Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Κιλκίς,
Μ.Sc., Σχολική Ψυχολογία – Διαχείριση Κρίσεων στην Εκπαίδευση,
Μ.Sc., Διοίκηση των Σχολικών Μονάδων – MUNDIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.