Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Τάδε έφη ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης

Δήλωση του προέδρου της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκη, σχετικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ
1. Ο εκάστοτε πρόεδρος της ΟΛΜΕ κάνει κάθε φορά, μετά από συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, μια σύντομη δήλωση, ώστε να ενημερωθεί ο κλάδος για τα αποτελέσματα τέτοιων συναντήσεων. Ιδιαίτερα όταν ερωτάται από δημοσιογράφους, όπως έγινε και σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορεί να παραμένει σιωπηλός. Τουλάχιστον περίεργη μπορεί να χαρακτηριστεί η άποψη που εκφράστηκε από τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ στο ΔΣ, τη στιγμή μάλιστα που άλλα μέλη του ΔΣ καθώς και παρατάξεις έβγαλαν ανακοινώσεις ή ενημέρωσαν δημοσιογράφους και κανάλια.
2. Επί της ουσίας τώρα: Είναι σαφές ότι οι απαντήσεις σε τρία από τα πολύ σημαντικά θέματα που απασχόλησαν την ΟΛΜΕ και μας οδήγησαν σε μεγάλες κινητοποιήσεις τα δύο τελευταία χρόνια (διαθεσιμότητα – εξεταστικό Λυκείου – αξιολόγηση) ήταν ικανοποιητικές και η επίλυσή τους προφανώς συνιστά θετική εξέλιξη.

3. Παραμένουν, βεβαίως, σε εκκρεμότητα άλλα μεγάλα ζητήματα: οι απώλειες που έχουμε υποστεί τα τελευταία πέντε χρόνια -ιδιαίτερα οι νεότεροι συνάδελφοι- στις αποδοχές μας, το πάγωμα της υπηρεσιακής μας εξέλιξης, οι τραγικά χαμηλές δαπάνες για την παιδεία, το αυξημένο ωράριο, καθώς και άλλα πολλά ζητήματα. Γι’ αυτά τα θέματα το εκπαιδευτικό κίνημα θα συνεχίσει να παλεύει, να αγωνίζεται και να διεκδικεί λύσεις, όπως τόνισα και στη δήλωσή μου μετά τη συνάντηση.

4. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα κάνει προφανώς στην επόμενη συνεδρίασή του μια συνολική εκτίμηση της συνάντησης. Και βέβαια ο κλάδος πρέπει να συζητήσει άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην εκπαίδευση.

5. Ως πρόεδρος της ΟΛΜΕ δηλώνω ότι εκφράζω και θα συνεχίσω να εκφράζω, σε ό,τι με αφορά, τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του ΔΣ, των Γενικών Συνελεύσεων και του Συνεδρίου της ΟΛΜΕ. Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα. Η πορεία του καθενός μας δείχνει πολλά και για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου