Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Σε καλό σημείο η αποκατάσταση των ζημιών στο δρόμο Γρίβα – Καστανερή

Προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης χρηματοδότησης για το έργο της αποκατάστασης των ζημιών στο δρόμο Γρίβα – Καστανερή κινείται η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς.

Η συνεχής συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς και αιρετούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατέληξε στην επιλογή της χρηματοδότησης της παρέμβασης, από το ειδικό Ταμείο Εκτάκτων Αναγκών που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές. Τα κονδύλια του Ταμείου αυτού (περί τα 10 εκατομμύρια), είχαν ήδη διατεθεί σε όλη την Περιφέρεια, για το τρέχον έτος. Από τις δημοπρατήσεις έργων όμως, προέκυψαν κονδύλια μέσω των εκπτώσεων. Από τα κονδύλια αυτά η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς διεκδικεί πίστωση περί το 1 εκατ. Ευρώ, που υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί για την συνολική παρέμβαση στο δρόμο Γρίβα – Καστανερή.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
Ήδη οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, έχουν προβεί στη σύνταξη της σχετικής μελέτης για την εκτέλεση του έργου.

Έχουν πραγματοποιηθεί οι σχετικές εδαφολογικές μελέτες προκειμένου μέσω ειδικών γεωτρήσεων να εντοπιστεί το κατάλληλο στέρεο έδαφος για την πασσαλόμπηξη των ειδικών πασσάλων από μπετόν στα τέσσερα σημεία όπου παρουσιάζεται το πρόβλημα της υποχώρησης του οδοστρώματος.

Αφού ολοκληρωθεί η πασσαλόμπηξη θα ακολουθήσει η επίστρωση με οπλισμένο σκυρόδεμα (πλάκα) και στη συνέχεια η τελική ασφαλτόστρωση.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί και η μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία έχει ολοκληρώσει τη γενική μελέτη. Με τη διασφάλιση της χρηματοδότησης, μέσω της πηγής που προαναφέρθηκε, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς θα προχωρήσουν άμεσα στη δημοπράτηση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.