Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

"Για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία"

Δελτίο τύπου Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς
Το 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους. 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς, δια μέσου της Φυσικής Αγωγής (Ο.Φ.Α.) και του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων(Σ.Σ.Ν.), θέλοντας να συμβάλλει στην κοινωνική ενσωμάτωση αυτών των συνανθρώπων μας, συμμετείχε στις δράσεις του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης ν. Κιλκίς (Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία - Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ).

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, στο κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δράσεις με θεματική τη συμμετοχή των ΑμεΑ στο παραολυμπιακό άθλημα Boccia, στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/τομέας αθλητισμού. Με στόχο την σύνδεση τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης στα πλαίσια του σχολικού αθλητισμού, οργανώθηκαν μεικτές ομάδες αποτελούμενες από άτομα τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να μυηθούν στους κανονισμούς του παραολυμπιακού αθλήματος Boccia.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς, συγχαίρει τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς για τη θερμή τους στήριξη. Ιδιαίτερα συγχαίρει τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς που συμμετείχαν στις παραπάνω αθλητικές δράσεις, πετυχαίνοντας στην πράξη την κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς δια μέσου της Φυσικής Αγωγής και του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, ευελπιστούν στην ενίσχυση της συνεργασίας σχολείων σε παρόμοιες δράσεις που ενεργοποιούν αντανακλαστικά αποδοχής της διαφορετικότητας, διαμορφώνοντας με αυτό τον τρόπο μια καλύτερη κοινωνία.

Ο Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής
Δρ. Αθανάσιος Αλατζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου