Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

"Οι υπερεξουσίες της νέας Frontex παραβιάζουν την εθνική μας κυριαρχία"

Γράφει ο Νότης Μαριάς,
Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Καιρό τώρα οι δανειστές απεργάζονται συστηματικά σχέδιο μετατροπής της Ελλάδας σε αποικία χρέους, υφαρπάζοντας τον πλούτο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Νέος «δούρειος ίππος» η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, δηλαδή της νέας Frontex που θα έχει δυνατότητα επιχειρησιακής επέμβασης και δράσης, πέρα και πάνω από τη θέληση κρατών και κυβερνήσεων.

Το σχέδιο για τη δημιουργία της νέας Frontex για το οποίο επιχαίρει ο κ. Τσίπρας και άλλοι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα καθώς μετατρέπει αυτόματα την πατρίδα μας σε προτεκτοράτο.

Πριν λίγες μέρες ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης πιέζοντας για παραχώρηση της φύλαξης των συνόρων της χώρας μας στη νέα Frontex είπε ότι αυτό προκύπτει από την ίδια τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Συνθήκη Σένγκεν. Μάλιστα για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις πρόσθεσε πως «η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε κάποιες περιπτώσεις στην Ε.Ε. αποτελεί ύψιστη έκφραση κυριαρχίας»!!!

Είχαν προηγηθεί οι πρόσφατες απόπειρες της Άνγκελα Μέρκελ "να πείσει" την Ελληνική κυβέρνηση για Ελληνοτουρκική συνεργασία και συνδιαχείριση στο Αιγαίο, του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που επέμενε πως το θέμα είναι καθαρά ευρωπαϊκό, του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ να σταλούν Βαυαροί Συνοριοφύλακες στα Ελληνικά σύνορα καθώς και του επικεφαλής των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφστατ που έλεγε σκωπτικά «ελβετικό τυρί» τα σύνορά μας.

Στόχος των Ευρωπαίων δανειστών είναι να υφαρπάξουν την φύλαξη των συνόρων της χώρας, τη στιγμή που η Ελλάδα δεν θα έχει πλέον επί της ουσίας ούτε καν δικαίωμα παρέμβασης, δεδομένου ότι η προβλεπόμενη διαδικασία άσκησης βέτο είναι σχεδόν απαγορευτική. Επιπλέον προσπαθούν να μας σύρουν σε αναγκαστικές συνεργασίες με την Τουρκία, καθώς υπάρχουν ήδη σχετικές «φωτογραφικές διατάξεις». Ενδεικτική για το πόσο πιεστική και δύσκολη είναι η κατάσταση αποδεικνύεται και η αιφνιδιαστική πρωτοβουλία του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά για τριμερή σύνοδο Ελλάδας, Γερμανίας, Τουρκίας.

Μόνη λύση για να μην απωλέσουμε την Εθνική μας κυριαρχία είναι η έξοδος της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν.

Με δήλωσή μου στο περιστύλιο της Ελληνικής Βουλής στις 11/12 πρότεινα η Ελλάδα να αποχωρήσει από τη Σένγκεν, προκειμένου να διατηρήσει υπό εθνικό έλεγχο τη φύλαξη των συνόρων της. Η ζημιά, παραμένοντας στη Σένγκεν και αφήνοντας σε ξένες δυνάμεις τον έλεγχο των συνόρων της πατρίδας μας είναι πολύ μεγαλύτερη από τα όποια θετικά έχουμε, παραμένοντας εντός της Συνθήκης Σένγκεν.

Η Ζώνη Σένγκεν αφορά στην ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων σε ένα ενιαίο χώρο και δεν σχετίζεται με αγαθά και εμπορεύματα. Η έξοδός μας απλώς θα σημάνει την χρήση διαβατηρίου αντί αστυνομικής ταυτότητας οσάκις ταξιδεύουμε σε χώρες Σένγκεν, ενώ ταυτόχρονα θα επαναφέρει σε εθνικό επίπεδο το δικαίωμα επιβολής ή μη βίζας σε κατοίκους τρίτων χωρών. Έτσι θα μπορέσουμε μονομερώς να καταργήσουμε τη βίζα για τους Ρώσους τουρίστες ιδίως ενόψει των αναμενόμενων αυξημένων τουριστικών ροών από τη Ρωσία λόγω της ρωσοτουρκικής κρίσης.

Εκτός Σένγκεν, άλλωστε, είναι τόσο η Κύπρος όσο και η Μεγάλη Βρετανία και αυτό σε τίποτα δεν εμποδίζει ούτε την ανάπτυξη του Τουρισμού, ούτε την διακίνηση των εμπορευμάτων στις εν λόγω χώρες ούτε βέβαια την ελεύθερη και άνετη κυκλοφορία Βρετανών και Κυπρίων πολιτών.

Ταυτόχρονα οι πρόσφυγες δεν θα έχουν λόγο να πολιορκούν τα σύνορά μας, καθώς τα δουλεμπορικά κυκλώματα θα αναζητήσουν νέους δρόμους, εκτός Ελλάδας, για όσους θέλουν να φτάσουν στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη μέσω κάποιας χώρας Σένγκεν.

Τέλος, οι δανειστές θα χάσουν το επιχείρημα της δήθεν ανησυχίας και της φύλαξης των δήθεν εξωτερικών συνόρων της Σένγκεν, θα πέσουν οι μάσκες και θα αποκαλυφθεί το σχέδιό τους που δεν είναι άλλο από το να μεταφέρουν δυνάμεις καταστολής στην Ελλάδα, μιας και γνωρίζουν πως τα μνημόνια αργά ή γρήγορα θα αμφισβητηθούν από τον Ελληνικό λαό και τότε θα τους χρειαστούν οι εν λόγω δυνάμεις καταστολής για να μπορέσουν να επιβληθούν.

Ο μόνος τρόπος να αποδυναμώσουμε την προσπάθεια ελέγχου των Ελληνικών συνόρων και να διατηρήσουμε την Εθνική μας Κυριαρχία είναι η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν.Έτσι η φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας θα παραμείνει στην Ελληνική Κυριαρχία και αυτό είναι σήμερα το Εθνικό μας συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.