Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς κοντά στον συνάνθρωπο

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου μαθητές και μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, συνοδευόμενοι από την εκπαιδευτικό Χατζηπαναγιώτου Κυριακή, με αφορμή τις γιορτινές ημέρες, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με αναπηρία «Βηματίζω».

Το προσωπικό του Συλλόγου, υποδέχθηκε θερμά τα παιδιά, τα ξενάγησε στους χώρους του και τα ενημέρωσε για το έργο του. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συζήτησαν με το προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ επέδωσαν το συμβολικό χρηματικό ποσό που συγκέντρωσαν στο «παζάρι» που διοργανώθηκε στο σχολείο για τον σκοπό αυτό στις 3 Δεκεμβρίου. Μέρα που έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία».

Την ίδια ημέρα το τμήμα Δ1 συνοδευόμενο από τη δασκάλα του Νέλκου Παναγιώτα επισκέφθηκαν τον χώρο που προετοιμάζονται τα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες πρόσφεραν τρόφιμα και δώρα στα παιδιά που υποστηρίζονται από την εκκλησία. Βοήθησαν τις εθελόντριες να προετοιμάσουν το φαγητό και να φτιάξουν τα δέματα. Συζήτησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προετοιμασία του συσσιτίου, τις ανάγκες για τρόφιμα, ρουχισμό, αλλά και εθελοντικό προσωπικό. Τέλος τραγούδησαν μικροί και μεγάλοι τα κάλαντα, ενώ συγκινήθηκαν και συνάμα χάρηκαν πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.