Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Πετυχημένες εκδηλώσεις για την ψυχική ενδυνάμωση εκπαιδευτικών, στο Κιλκίς και στην Αξιούπολη

Οι ομάδες εκπαιδευτικών με στόχο την ψυχική ενδυνάμωση, την ανάπτυξη συνεργατικών δεξιοτήτων και τεχνικών επικοινωνίας, τη διαχείριση συγκρούσεων, την οριοθέτηση και ανταλλαγή εμπειριών, που λειτούργησαν από τον Οκτώβριο μέχρι και το Δεκέμβριο του 2015 στο Κιλκίς και στην Αξιούπολη και συντόνισαν οι ψυχολόγοι κα Έλλη Φρεγγίδου και κ. Σταύρος Τζαμτζής, ολοκλήρωσαν τις συναντήσεις τους τη Δευτέρα το απόγευμα στις 14.12.2015.

Τα βιωματικά εργαστήρια που δεν πρότειναν συνταγές επιτυχίας σε εκπαιδευτικούς, αλλά στόχο είχαν τη δημιουργία ομάδων ευαισθητοποίησης, πρόληψης και ενίσχυσης του ρόλου τους, έλαβαν χώρα στην αίθουσα της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών του Νομού Κιλκίς και στην Ενοριακή Εστία του Ιερού Ναού «Άξιον Εστί» Αξιουπόλεως.

Επιπρόσθετα, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με εξειδικευμένο επιστήμονα του χώρου της ψυχικής υγείας, να διατυπώσουν τις δικές τους απόψεις, να εκθέσουν τις δικές τους εμπειρίες, να ανταλλάξουν τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους και να ενημερωθούν για τα επίκαιρα ψυχοκοινωνικά θέματα. Η αξιολόγηση του προγράμματος από τους συμμετέχοντες υπήρξε ιδιαίτερα ενθαρρυντική, καθώς βασικό αίτημα ήταν η συνέχιση της δράσης σε έναν δεύτερο κύκλο συναντήσεων, κάτι άλλωστε που στην αρχική μας διερεύνηση αποτελούσε βασικό ζητούμενο.

Οι διοργανωτές των εν λόγω εργαστηρίων, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου, την Ενορία Παναγίας "Αξιον Εστι" & Αγίου Δημητρίου Αξιουπόλεως, τη Σχολική Σύμβουλο των Θεολόγων κα Ε. Μιχαλοπούλου, το Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών κ. Ι. Θωμαΐδη, την Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών του Νομού Κιλκίς και το Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» - Φορέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα στην Πρόεδρο την κα Κωνσταντίνα Τρίγκα και στον Πρωτοπρεσβύτερο Ιγνάτιο Καλογεράκη, οι οποίοι υπήρξαν φιλόξενοι οικοδεσπότες και πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθειά μας.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους ψυχολόγους κα. Έλλη Φρεγγίδου και κ. Σταύρο Τζαμτζή, που σε μια καθαρά εθελοντική βάση κατέθεσαν την επιστημονική τους κατάρτιση και το μεράκι τους υποστηρίζοντας με αγάπη τη δράση. Η άριστη σχέση που δημιουργήθηκε στις ομάδες εκπαιδευτικών που μας εμπιστεύτηκαν, αποδεικνύουν περίτρανα την επίτευξη των αρχικών στόχων για ανάπτυξη επικοινωνίας και συνεργατικών δεξιοτήτων.

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και μετά από ενδελεχή διερεύνηση ευελπιστούμε ότι η συνέχεια της δράσης θα δώσει τα απαραίτητα εφόδια στις ομάδες εκπαιδευτικών που εκπονούν το πρόγραμμα για αποτελεσματικότερη διαχείριση συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον και κατά συνέπεια για ομαλότερη συνύπαρξη.

Σωτηρία Α. Καρολίδου
Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων
Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.