Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

''Μια μαμά κι έναν καιρό...'' - Να σου πω κάτι;

Της Ευγενίας Τσομπανοπούλου
Έχετε προσέξει πόσο εύκολα επαναλαμβάνουν τα παιδάκια μας, αυτά που ακούν από την τηλεόραση; Έχει αρκετό καιρό που μιλάμε κάπως έτσι… Μαμά να σου πω κάτι; Δεν θέλω να διαβάσω, θέλω να παίξω. Να σου πω κάτι; Δεν θέλω να πάω σχολείο, θέλω να κοιμηθώ. 

Μερικές φορές το συνεχίζουν. Να σου πω κάτι; Χάλια οι φακές… έκλαψα λίγο αλλά τις έφαγα! Και να τα γέλια και τα χαχανητά. Που το ακούσατε καλέ αυτό το πετυχημένο; Τους ρώτησα μια μέρα η αδαής. Καλά ρε μαμά που ζεις; Από τον Γιωργάκη στο ουράνιο τόξο. Χαμός έχει γίνει στο διαδίκτυο. 

Ανοίγω να ενημερωθώ και βλέπω ένα γλυκύτατο και συμπαθέστατο τετράχρονο αγοράκι! Βρε μπομπιράκο; Εσύ μας έκανες τέτοια ζημιά; Παλιότερα είχαν κολλήσει το άλλο το καλό. Ναι με ακούτεεε; Δεν ξέρω αν με ακούτε! Ορέ τι είχαμε πάθει και με αυτό…Όλη μέρα και όλη νύχτα το ίδιο τροπάρι. 

Η ατάκα έχει αφήσει εποχή! Παίρνει μια μέρα η γιαγιά μου τηλέφωνο στο σπίτι. Ολίγον τι βαρήκοη καθώς είναι, ρωτάει κάποια στιγμή… παιδιά μου με ακούτε; Αυτομάτως η απάντηση από τα παιδικά χείλη ήταν… δεν ξέρω αν με ακούτε… και τους πιάνει ένα νευρικό γέλιο που έκλεισε σαστισμένη η γιαγιάκα άρον άρον το ακουστικό και αυτά έκαναν μια ώρα να συνέλθουν. 

Καλά μου, χρυσά μου, πείτε και τίποτα άλλο, δεν μπορώ άλλο η μάνα, έλεος!!! Θα κυκλοφορώ με ωτοασπίδες και θα κάνετε αίτηση όταν χρειάζεστε κάτι. Εντάξει μαμά. Να σου πω κάτι; Θα πούμε κάτι άλλο.. και ξεκαρδίζονται με την εξυπνάδα τους. Τελευταία το έχω κολλήσει και εγώ και περιφέρομαι στο σπίτι λέγοντας… να σου πω κάτι; 

Αν δε φας το μεσημεριανό σου, γλυκό δεν έχει! Να σας πω κάτι; Χάλια μου το κάνατε το σπίτι…. έκλαψα λίγο… αλλά το καθάρισα! Προχθές πήγα στο Δημοτικό να μάθω για την διαγωγή του μικρού μου γιού. Μεταξύ μας… να σας πω κάτι; Έκλαψα λίγο στον δρόμο για αυτά που θα άκουγα από την δασκάλα….αλλά πήγα!

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.