Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Επισκέψεις Γκουντενούδη στην Αθήνα

Με αφορμή τη συμμετοχή του στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Παιονίας πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων που αφορούν τα φλέγοντα ζητήματα του Δήμου Παιονίας.

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου συναντήθηκε με τον Δ/ντή του γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κο Γκουγκουλή Ανδρέα, όπου ο κος Γκουντενούδης εξέθεσε προφορικά και εγγράφως κάποια σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο Παιονίας. Το, μεν, πρώτο σχετιζόταν με τις θεομηνίες και τις πλημμύρες που έθεσαν την Παιονία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Υπήρξε αναφορά από το Δήμαρχο στις εκτεταμένες ζημιές και φθορές του οδικού και αγροτικού δικτύου και τονίστηκε η ανάγκη βοήθειας από το Υπουργείο.

Το δεύτερο θέμα συζήτησης αφορούσε την αντικατάσταση του Δημοτικού Στόλου οχημάτων και τις ενέργειες που οφείλει να κάνει το Υπουργείο συνδράμοντας στην προσπάθεια του Δήμου. Τέλος, συζητήθηκε το πρόβλημα των ανείσπρακτων προστίμων που αφορούν σε παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. στην ΠΑΘΕ.

Αργότερα, ο κος Γκουντενούδης είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, κο Βασίλειο Παπαδόπουλο. Το μοναδικό θέμα συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών ήταν οι εξελίξεις στο «Προσφυγικό Ζήτημα» και η ανάγκη άμεσων ενεργειών του κρατικού μηχανισμού. Ο κος Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε να ενισχύσει οικονομικά στο άμεσο μέλλον το Δήμο ώστε να ανταπεξέλθει σε επίπεδο καθαριότητας και φροντίδας της περιοχής της Ειδομένης.

Την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, από το βήμα της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Παιονίας, ενημέρωσε του Δημάρχους της χώρας για την έκρυθμη κατάσταση στην Ειδομένη και έλαβε δεσμεύσεις από το σώμα για στήριξη της Παιονίας σε κάθε επίπεδο. Η λήξη των εργασιών της συνέλευσης συνοδεύτηκε από την έγκριση ψηφίσματος που προαναγγέλλει δυναμικές κινητοποιήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στην υποχρηματοδότηση και χαρακτηριστική απαξίωσή της ως θεσμό. Οι διεκδικήσεις των Δήμων περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το πάγωμα μειώσεων της χρηματοδότησης των Δήμων, την άμεση ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και την απελευθέρωση προσλήψεων στους ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.