Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

"Απαράδεκτες και εμπρηστικές οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων"

Δελτίο τύπου Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς, κατ’ εξοχήν προσφυγικός Νομός, κατά την συνεδρίασή του στις 07-12-2015 με ομόφωνη απόφασή του καταδικάζει τις απαράδεκτες και εμπρηστικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη. 

Δηλώσεις που προκαλούν οργή και αγανάκτηση σε όλο τον Ελληνικό λαό είτε είναι Πόντιοι είτε Θρακιώτες, Βλάχοι, Σαρακατσάνοι, Στεριανοί ή Νησιώτες.

Δηλώσεις που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την ομόφωνη και ιστορική απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου του 1994, για την γενοκτονία των 353.000 Ποντίων και τον ορισμό τις 19 Μαΐου ως ημέρα μνήμης.

Δηλώσεις απαξιωτικές για το Ελληνικό Κοινοβούλιο του οποίου σήμερα είναι μέλος και μάλιστα από την θέση του Υπουργού Παιδείας.

Δηλώσεις απαξιωτικές και για τα Κοινοβούλια άλλων χωρών που αναγνώρισαν την γενοκτονία. (Κύπρου – Σουηδίας - Αρμενίας – Ολλανδίας – Αυστραλίας κ.λπ.)

Παλληκαρισμοί και μεγάλες κουβέντες του στυλ: Φίλη παραιτήσου - Τσίπρα διώξε τον Φίλη- μηνυτήριες αναφορές - ακραίες εκδηλώσεις κ.λπ. δεν έπρεπε και δεν χρειαζόταν να γίνουν.

Θα έπρεπε να είχε επιδείξει τον ελάχιστο σεβασμό στην μνήμη των 353.000 αδίκως και αγρίως σφαγιασμένων Ποντίων και διαθέτοντας στοιχειώδη ευθιξία μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του (μόνο η κα. Ρεπούση θα αισθάνεται δικαιωμένη) να είχε παραιτηθεί μόνος του ή να είχε ζητήσει συγνώμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.