Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

"Να μην ξεπαγιάσει κανένας πρόσφυγας στην προσπάθεια του να ξεφύγει από το θάνατο"

Υπογράφει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Θεσσαλονίκης 
Η τραγωδία των προσφύγων και των μεταναστών κορυφώνεται μέρα με τη μέρα. Πάνω από χίλιοι πρόσφυγες, ανάμεσά τους κάποιοι από ιδιαίτερα επικίνδυνες περιοχές, όπως από τη Σομαλία και τη Γάζα, έχουν καθηλωθεί στη μεθόριο των συνόρων στην Ειδομένη και Ιρανοί πρόσφυγες διεκδικούν να περάσουν ξεκινώντας απεργία πείνας με ραμμένα στόματα. 

Η επίθεση κατά των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών εντείνεται μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι. Η ισλαμοφοβία είναι ο οδηγός μιας αντεπίθεσης στο κίνημα αλληλεγγύης και τους πρόσφυγες που άνοιξαν τα σύνορα με τα γυμνά χέρια και τα κορμιά τους το περασμένο καλοκαίρι για να μπουν στην Ευρώπη. 

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ σκληραίνουν την στάση τους, την ίδια ώρα που κλιμακώνουν τις πολεμικές επεμβάσεις στη Συρία και προχωράνε σε πρωτοφανείς απαγορεύσεις σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ανοίξει ασφαλή δίοδο μέσω των συνόρων του Έβρου, βάζοντας τέλος στους πνιγμούς παιδιών και γυναικών στο Αιγαίο. 

Ο κίνδυνος δεν είναι οι πρόσφυγες αλλά η Ευρώπη-φρούριο και η προοπτική της κλιμάκωσης των πολεμικών επεμβάσεων. Γι’ αυτό πρέπει άμεσα να εξασφαλιστούν άμεσα ζεστοί χώροι φιλοξενίας ώστε να μην ξεπαγιάσει κανένας πρόσφυγας στην προσπάθεια του να ξεφύγει από το θάνατο.

Ενόψει της μεγάλης πανελλαδικής κινητοποίησης στις 23-24 Γενάρη στην Αλεξανδρούπολη, η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα: “Nα πέσει ο φράχτης στον Έβρο-Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι” τη Δευτέρα 30/11 στις 7μμ στον κινηματογράφο «Αλέξανδρος». Θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Τσιάκαλος, ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικού ΑΠΘ

Ελεάννα Ιωαννίδου, πρόεδρος Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Θεσσαλονίκης,

Αλεξάνδρα Πολιτάκη, δημοσιογράφος,

Πόπη Σαραϊδάρη, αντιπρόεδρος Ε’ ΕΛΜΕ - Συντονιστικό φορέων για τους πρόσφυγες,

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ 

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τους:

Θανάση Αγαπητό, περιφερειακό σύμβουλο Κ. Μακεδονίας, Δέσποινα Φιλιπιδάκη, μέλος ΔΣ συλλ. εργαζομένων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Στέλιο Νικητόπουλο, δημοσιογράφο ΕΡΤ-3, Φέισαλ Ελμάσρι, αντιπρόεδρο Παλαιστινιακού Συνδέσμου Βορ. Ελλάδας, εκπρόσωπο του συλ. Φοιτητών Αγγλικής Φιλολογίας ΑΠΘ

Θα προηγηθεί προβολή του «Small room» του Βασίλη Τσαρτσάνη.

Site: www.antiracismfascism.org, mail: antiracismfascismthess@gmail.com, τηλ: 6936127797


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.