Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Μια νέα επένδυση στο νομό Κιλκίς

Μια νέα επένδυση στο νομό Κιλκίς είναι προ των πυλών. Το τελευταίο διάστημα το είχε προαναγγείλει ανεπίσημα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
Ο κ. Παύλος Τονικίδης τους τελευταίους μήνες ήταν σε συνεχή επαφή με τον επιχειρηματία κ. Μιχάλη Διακομιχάλη και τους συνεργάτες του. Ο κ. Διακομιχάλης είχε επιδείξει ενδιαφέρον για μια επένδυση με αποκλειστικό αντικείμενο την επεξεργασία του κάστανου. Ο επενδυτής έχει αποκτήσει την σχετική εμπειρία ,από την πολύχρονη συνεργασία του με μεγάλη ιταλική βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας κάστανου.

Μέσα από τις συνεχείς επαφές με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς, ο κ. Διακομιχάλης αποφάσισε να πραγματοποιήσει την επένδυση στο Κιλκίς. Ήδη επιλέχθηκε ο χώρος, που θα είναι οι εγκαταστάσεις μιας απενεργοποιημένης βιομηχανίας στη ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου.

Ο κ. Τονικίδης ανέλαβε να φέρει τον επενδυτή σε επαφή με τους καστανοπαραγωγούς του Πάικου. Στην προσπάθεια αυτή είχε την αποφασιστική βοήθεια των αιρετών της περιοχής. Της προέδρου της Καστανερής Αλεξ. Πάντου ,του προέδρου της Γρίβας Γ. Μπακάλη της δημοτικής συμβούλου Ελ. Δούμου, του προέδρου της ΔΕΥΑ Παιονίας Αθ. Τζούρτζου και του προέδρου της Δημ. Κοινότητας Γουμένισσας Αθ. Τραχανίδη.

Η πρώτη συνάντηση με τους καστανοπαραγωγούς πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 3 Μαΐου ,πρώτα στην Καστανερή και στη συνέχεια στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο της Γρίβας. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αφού ευχαρίστησε τους παραγωγούς για την παρουσία τους, προέβη και στις δυο συναντήσεις σε μια γενική ενημέρωση για το ιστορικό της συνεργασίας με τους επενδυτές, καθώς και στη μεγάλη σημασία της επένδυσης, τόσο για τους παραγωγούς όσο και για την τοπική οικονομία.

Στη συνέχεια ο κ. Διακομιχάλης ενημέρωσε διεξοδικά τους παραγωγούς για όλο το φάσμα της επένδυσης.

Στην ομάδα των επενδυτών μετέχουν με διάφορα ποσοστά, τρεις Ιταλοί και δύο Έλληνες. Η λειτουργία της μονάδας αναμένεται να ξεκίνησει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και σε πρώτη φάση θα απασχοληθούν περί τα 35 άτομα. Ήδη αυτές τις ημέρες θα μεταφερθεί το πρώτο μηχάνημα της μονάδας. Η μονάδα σε πλήρη λειτουργία υπολογίζεται ότι θα απασχολήσει μέχρι 150 εργαζόμενους. Σε περίπτωση συμφωνίας η παραγωγή του Παϊκου θα απορροφηθεί στο σύνολο της (800-1000 τόνοι), ενώ για τις ανάγκες του εργοστασίου θα αγοράζονται ποσότητες κάστανου από άλλες πηγές, προκειμένου να διασφαλισθεί η λειτουργία της για όλο το έτος. 

Στο επενδυτικό κεφάλαιο της εταιρίας θα μπορούν να συμμετέχουν, εφ’ όσον το επιθυμούν, και παραγωγοί είτε μόνοι τους, είτε κατά ομάδες κατέχοντας τις ανάλογες μετοχές. Η τιμολόγηση των προς αγορά κάστανων θα πραγματοποιείται λίγο πριν τη συγκομιδή σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς και ανάλογα με την ποιότητα του προϊόντος. Ο κ. Διακομιχάλης κάποια στιγμή παρουσίασε μια γκάμα προϊόντων κάστανου που θα παράγεται στη μονάδα . Ο κατάλογος ξεκινούσε από το φημισμένο μαρόν γλασέ, και έφθανε μέχρι μπύρα και λουκάνικα από κάστανο .Φυσικά και τα φημισμένα ζυμαρικά και γλυκά από κάστανο.

Μετά την εκτενή ενημέρωση τόσο στην Καστανερή όσο και στη Γρίβα ακολούθησε πλούσιος διάλογος σε πνεύμα συνεργασίας και αισιόδοξης προοπτικής για την επένδυση και τη συνεργασία με τους παραγωγούς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.