Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Μήνας εκπαίδευσης για τους πυροσβέστες Γουμένισσας

Μήνας εκπαίδευσης υπήρξε ο Απρίλιος για τους υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας. Ειδικότερα, την 22η Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε πρακτική εκπαίδευση όλου του πυροσβεστικού προσωπικού στην ανάπτυξη κλιμάκων, ανάβαση και κατάβαση σε διώροφο κτήριο. Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση από εξειδικευμένη εκπαιδεύτρια Α’ Βοηθειών – νοσηλεύτρια σε θέματα πυροσβεστικού ενδιαφέροντος όπως «Πρώτες Βοήθειες σε τροχαία ατυχήματα – απεγκλωβισμός και μεταφορά τραυματιών – ΚΑΡ.Π.Α. – Εγκαύματα».
Την 23η Απριλίου αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε άσκηση απεγκλωβισμού και διάσωσης κινδυνευόντων ατόμων από τροχαία ατυχήματα, σε υπαίθριο χώρο των κτιριακών εγκαταστάσεων του πρώην Στρατοπέδου Γκόνου Δογιάμα στην Γουμένισσα, με την παραχώρηση – διάθεση δύο ανακυκλώσιμων οχημάτων από ιδιωτική εταιρεία Οδικής Βοήθειας. Η Άσκηση πραγματοποιήθηκε με την καθοδήγηση δύο εξειδικευμένων πυροσβεστικών υπαλλήλων της 2ΗΣ Ε.Μ.Α.Κ. και είχε δύο διαφορετικά σενάρια υλοποίησης με: 1ο ) όχημα σε κανονική θέση και 2ο) με όχημα σε πλάγια θέση.

Συγκεντρωτικά έλαβαν μέρος ένα υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα μαζί με ένα βοηθητικό όχημα τύπου VAN εξοπλισμένο με την διασωστική σειρά HOLMATRO και δώδεκα Πυροσβέστες.

Στις ανωτέρω εκπαιδεύσεις συμμετείχαν και οι 18 μόνιμοι πυροσβεστικοί υπάλληλοι της Υπηρεσίας, καθώς και οι 10 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.