Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ξεκινάμε!



Την Κυριακή 17 Μαίου 2015 και ώρα 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του 17ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ ΚΙΛΚΙΣ το οποίο ανοίγει τις πύλες του και θα διαρκέσει από τις 14 έως τις 26 Μαίου 2015.
Θίασοι από την Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Αργεντινή, Πορτογαλία, Κούβα, Βουλγαρία, Ολλανδία, Ιαπωνία, Βολιβία, Ελβετία και Βραζιλία θα φιλοξενηθούν στην πόλη της κούκλας και θα της χαρίσουν χρώμα και κέφι με καθημερινές παραστάσεις, εργαστήρια, σεμινάρια και δρώμενα στην πόλη.

Το Συνεδριακό Κέντρο, η Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής, τα νηπιαγωγεία και σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Κιλκίς, το θεατράκι της Μ.Κ.Ε Τέχνης και η πλατεία Ειρήνης θα γεμίσουν με τα χαμόγελα των παιδιών, μικρά χεράκια που χειροκροτούν ασταμάτητα και ματάκια έκπληκτα και μαγεμένα από την εμψύχωση κούκλας και αντικειμένων.

Από την Ελλάδα η Θεατρική ομάδα «Παπαλάνγκι» με το έργο “Πως να εκπαιδευτείτε από τον δράκο σας “, το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας “ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ” με το έργο «Γοργόνα, γοργονίτσα», το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΙΡΗΒΗ με το έργο “ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ” , η UNIMA WOMEN’S COMMISSION PROJECT (Darja de Caluwe, Petrina Vassou & Alexandra Iordanidou) με το έργο “Μάτια, αυτιά και όλα τα υπόλοιπα”, η Εύη Χατζημητάκου με το έργο «Η Μαρούλα», η Ομάδα Κουκλοθεάτρου Τραμπάλα με το έργο “Σιγά το Πράγμα...” και οι ANGELUS NOVUS – Ιωάννα Μαμακούκα με το έργο “Φοβάσαι τη σκιά σου;” το «Άριμα Κουκλοθέατρο» του Κωστή Ζαϊμάκη με το έργο“Ο Ερωτόκριτος” του Βιτσέντζου Κορνάρου, το Μουσικό Κουκλοθέατρο “Ξέφρενη Χελώνα” με το έργο “Το γαϊτανάκι των χρωμάτων!!!” θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στη σκηνή του θεάτρου μας ενώ ο Michele Cafaggi από την Ιταλία με το έργο “Τhe little rain man” (μικρό ανθρωπάκι της βροχής), οι YTUQUEPINTAS Teatre από την Ισπανία με το έργο «Όνειρα της άμμου» , το Kρατικό κουκλοθέατρο-Burgas από τη Βουλγαρία με το έργο TUMBA-LUMBA, η LAURA KIBEL & η VERONICA GONZALEZ από την Αργεντινή και την Ιταλία με το έργο “Μία σονάτα για 4 πόδια” , οι Trukitrek teatre από τη Βραζιλία & την Ισπανία με το έργο “Jukebox”, οι ETCETERA PUPPET THEATRE με το έργο “Η ψυχή των ανθρώπων”, οι "Lucchettino" με το έργο "Lucchettino Clasic", οι Tanxarina Puppet Theatre με το έργο TROGLODYTES , η Jessica Arpin & ο Mauro Pagannini από την Ελβετία και Ιταλία με το έργο “KALABAZI” & BIOLATA PROJECT, οι DROMOCOSMICAS από τη Βραζιλία και την Ιταλία με το έργο “Vagor & Bellavita” θα μας μυήσουν στα μυστικά της τέχνης και του πολιτισμού τους.

Στο πλαίσιο δε του προγράμματος ανάδειξης καλλιτεχνών που δρουν στο Κιλκίς θα παρουσιασθούν τα έργα:

1. ''Σκιές Συναισθημάτων-Σπάζοντας τα τείχη'' / ''Shadows Emotions-Breaking walls” από το τμήμα χορού του συλλόγου “Μ.Κ.Ε. Τέχνη Κιλκίς” , την «Ομάδα Σύνορα» από την κοινωνικό-πολιτιστική Κοιν.Σ.Επ. «Συνκοινώ Coop» και το Πανελλήνιο δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση και

2. «Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι» σε οργάνωση της Δέσποινας – Ιωάννας Τσουβελεκίδου σε μουσική επιμέλεια Λευτέρη Αγγουριδάκη βασισμένο σε κείμενο της Κατερίνας Αμπράζη με το συγκρότημα κρουστών «άιΝΤΟς»

Επιπλέον μια σειρά από σεμινάρια και εργαστήρια θα διεξαχθούν απευθυνόμενα σε εκπαιδευτικούς όπως αυτό της Εύης Χατζημητάκου με θέμα «Κουκλοθεατρικές δράσεις στο Νηπιαγωγείο», όπου οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν πάνω στις βασικές αρχές που διέπουν την εμψύχωση της κούκλας και του αντικειμένου μέσα από κουκλοθεατρικές τεχνικές, αυτοσχεδιασμούς και ασκήσεις σκηνικής παρουσίας, του Στάθη Μαρκόπουλου με θέμα "Κουκλο-θεατρικά δρώμενα στο σχολείο: Πρακτικές εφαρμογές τεχνικών κούκλας με και για τους μαθητές" όπου οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν πάνω στη χρήση τεχνικών κουκλοθεάτρου για την υλοποίηση δρώμενων στο σχολικό περιβάλλον, είτε στο πλαίσιο εκδηλώσεων (εορτών κλπ), είτε πρότζεκτ με τους μαθητές στο διδακτικό πλαίσιο μαθήματος, του Pablo Cueva σε συνεργασία με τους Koldo Vio & Μάρθα Κατσαρίδου με θέμα “Μαθαίνουμε από τα συναισθήματά μας-Συναίσθημα: αποκαθιστώντας τη σχέση με τον εσωτερικό μας κόσμο, με τον εαυτό και τον Άλλο” όπου οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν την αξία της συναισθηματικής έκφρασης και θα προσπαθήσουν να εμβαθύνουν στον ολοκληρωμένο άνθρωπο που όχι μόνο σκέφτεται και δρα, αλλά και που ταυτόχρονα νιώθει, που συγκινείται και εκφράζεται, που δρα μαζί με τους άλλους και μπορεί να μπαίνει στη θέση τους.

Στο πλαίσιο του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί και η 8η συνάντηση για το κοινωνικό θέατρο με θέμα «Συναίσθημα: αποκαθιστώντας τη σχέση με τον εσωτερικό μας κόσμο, με τον εαυτό και τον Άλλο».

Το Κοινωνικό Θέατρο στοχεύει στο να αναδείξει και να καλλιεργήσει τη θεατρική τέχνη ως εργαλείο για κοινωνικό-εκπαιδευτική παρέμβαση. Το θέατρο και η έκφραση μπορούν να δώσουν διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με την κατεύθυνση και το επίκεντρο της πρότασης: θεραπεία, αποκατάσταση, ψυχαγωγία, διέγερση.

Οι στόχοι της φετινής συνάντησης είναι οι συμμετέχοντες να εκφραστούν προσωπικά, να καταθέσουν εμπειρίες και μέσα από την αλληλεπίδραση της ομάδας και την κριτική τοποθέτηση να αναζητήσουν λύσεις, να διατυπώσουν προτάσεις και να λάβουν αποφάσεις.

Σημαντική είναι και η ευαισθητοποίηση των νέων στην αυτοπεποίθηση, στην επιλογή και στην κάλυψη των αναγκών τους και στην ομαδική και προσωπική εργασία για ένα καλύτερο μέλλον.

Επίσης, σε δεύτερο επίπεδο, στοχεύει στην προβολή αξιών, στη δημιουργία φιλειρηνικών στάσεων και στην καλλιέργεια πνεύματος φιλίας, κατανόησης, αλληλεγγύης, συνεργασίας και σεβασμού προς τον συνάνθρωπο και τους άλλους λαούς στη βάση της θεμελιώδους ενότητας και των κοινών συμφερόντων της ανθρωπότητας.

Τέλος η Καλλιτεχνική Έκθεση με τίτλο “20 χρόνια Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς” επικεντρώνεται στην «Αναζήτηση των συναισθημάτων και των σχέσεων» και απαντά σε ερωτήματα όπως: Ποιες είναι οι σχέσεις του Φεστιβάλ με την τοπική κοινωνία;…Πώς ενεργοποιείται η τοπική καλλιτεχνική δημιουργία σε σχέση με το φεστιβαλικό γεγονός;…Πως αφηγείται ο ενεργός καλλιτεχνικός κόσμος της πόλης του Κιλκίς τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ;…Ποιό είναι το πολιτιστικό απόθεμα στην τοπική κοινωνία που δημιουργήθηκε με αφορμή ή/και χάρη του Φεστιβάλ;

Με την αφορμή του 17ου Διεθνούς Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ Παντομίμας και Κουκλοθεάτρου Κιλκίς, η καλλιτεχνική έκθεση της Εταιρίας Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς που αποτελείται από υλικά κουκλοθεατρικών παραστάσεων, κούκλες, σκηνικά, αφίσες, φωτογραφίες κ.λπ. στοχεύει και ευελπιστεί, εκτός από τις σχετικές καλλιτεχνικές πληροφορίες που θα προβάλει, να ξυπνήσει στις μνήμες των παιδιών, τα συναισθήματα που ένοιωσαν όταν μαγεμένα παρακολουθούσαν τις αντίστοιχες παραστάσεις και χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό.

Μια αναδρομική έκθεση στα 20 χρόνια στην πορεία και πολιτιστική προσφορά στο Κιλκίς της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών του Ν. Κιλκίς.

ΠAIΔIKOΣ ΔIAΓΩNIΣMOΣ

Kαθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα διεξάγεται παιχνίδι-διαγωνισμός, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν όσοι μικροί θεατές θέλουν. Στην τελετή λήξης, μετά από κλήρωση, θα δοθούν δώρα στους νικητές του διαγωνισμού.

Για όλες τις πληροφορίες του φετινού Φεστιβάλ, στο:
www.kilkis-festival.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες: 23413-52205 κ. Σοφία Κεσίδου και 23413-52209 κ.Δάφνη Παπαδοπούλου.

Σας περιμένουμε όλους !




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.