Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

"Δήλωση Ειρήνης Αγαθοπούλου για τη συνεχή τρομοκρατία και τον εμπαιγμό των αγροτών από τον απερχόμενο πρωθυπουργό"

Δελτίο τύπου Ειρ. Αγαθοπούλου
Από το «θράσος ή αλήθεια» ο κ. Σαμαράς έχει επιλέξει ολοκληρωτικά και ανεπανόρθωτα το «θράσος». Στην τελευταία του ομιλία στη Θεσσαλία δε ντράπηκε να «παίξει» και με τους αγρότες. Αφού ξεπούλησε ελαφρά τη καρδία την ΑΤΕ στον κ. Σάλλα, έκανε τον τραπεζικό δανεισμό απλησίαστο, φορολόγησε χωράφια, μαντριά, σπίτια, αγροτικές εγκαταστάσεις, φορολόγησε το αγροτικό εισόδημα από το πρώτο ευρώ, ξεπούλησε την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και τη Δωδώνη, παρακράτησε ευρωπαϊκές ενισχύσεις και επιστροφές ΦΠΑ και συμφώνησε ρητά στη μείωση των ενισχύσεων της νέας ΚΑΠ, έρχεται να «προστατέψει» την αγροτική παραγωγή προειδοποιώντας – σαν καλός Σαμαρείτης – τους αγρότες για το «κακό» που έρχεται με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι αγρότες όμως ξέρουν πως ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του δεν ύψωσαν ούτε μια στιγμή το ανάστημά τους στην Ευρωζώνη για να υπερασπίσουν την αγροτική παραγωγή της χώρας και τους γεωργοκτηνοτρόφους μας. Αντίθετα, υποτακτικά έσκυψαν το κεφάλι και συνέβαλαν στην κατακόρυφη μείωση της εγχώριας παραγωγής και την αύξηση των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να υπερασπιστεί αποτελεσματικά την πρωτογενή παραγωγή, ως βασικό πυλώνα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, χωρίς να δεσμεύεται από μεγαλοσυμφέροντα όπως οι κ.κ Σαμαράς και Βενιζέλος. Έχουμε δεσμευτεί για αναπτυξιακή Αγροτική Τράπεζα, έχουμε ήδη καταθέσει νόμο ως αξιωματική αντιπολίτευση για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, νέο θεσμικό πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς, μείωση κόστους παραγωγής με φθηνό πετρέλαιο-ρεύμα- εφόδια, παρεμβάσεις στις υποδομές για αποταμίευση και αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού, επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ για όλους, αναθεώρηση της ΚΑΠ με αύξηση των ενισχύσεων και κατάργηση του άδικου και ληστρικού ΕΝΦΙΑ.

Οι αγρότες δε θέλουν άλλες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια. Θέλουν πράξεις που να τους βοηθήσουν να παράξουν ξανά, με αξιοπρέπεια και μεράκι! Ο κ. Σαμαράς έχει αποδείξει περίτρανα ότι αυτό είτε δε μπορεί είτε δε θέλει να το κάνει…

Υ.Γ Αν κάπου μέσα στους όρους του ΕΣΠΑ ή της ΚΑΠ αναφέρεται ότι όποια χώρα υπερασπίζεται και διαπραγματεύεται την επιβίωση του λαού της χάνει αυτόματα τις παραπάνω επιδοτήσεις ας το δημοσιοποιήσει η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς. Αλλιώς ας σιωπήσει μια για πάντα! Ο φόβος να χάσει την καρέκλα τον οδηγεί σε παιδιάστικα επιχειρήματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.