Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Έναρξη λειτουργίας του Δημοσίου ΙΕΚ στη Δημοτική Ενότητα Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Από το Πολιτικό Γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας και Βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Ένα ζωτικό αίτημα του Δήμου Παιονίας και της Γουμένισσας ειδικότερα για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας και της σύνδεσής της με τις παραγωγικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής υλοποιείται άμεσα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Ο Υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Γεωργαντάς ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Δημοσίου ΙΕΚ στη Δημοτική Ενότητα Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας κατ’ εφαρμογήν της απόφασης ίδρυσης του ΙΕΚ Παιονίας από 11 Σεπτεμβρίου 2014.

Η λειτουργία Δημόσιου ΙΕΚ με ειδικότητες συνυφασμένες με τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής αποτέλεσε μόνιμο αίτημα της Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας και τελεσφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο με συντονισμένες ενέργειες του Βουλευτή τότε κ. Γεωργαντά προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όπου και είχε υποβληθεί το σχετικό αίτημα του Δήμου από τον προηγούμενο Δήμαρχο Αθανάσιο Λαπόρδα από την Άνοιξη του 2014.

Ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς προέβη στην ανακοίνωση της υπουργικής απόφασης για την άμεση έναρξη λειτουργίας του ΙΕΚ μετά από συνάντηση εργασίας που είχε με το Δήμαρχο Παιονίας, κ. Χρήστο Γκουντενούδη και τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας, κ. Ιωάννη Αλίρη πρόσφατα στην Αθήνα.

Το Δημόσιο ΙΕΚ θα λειτουργήσει από το εαρινό εξάμηνο του σχολικού έτους 2014-2015, τον προσεχή Φεβρουάριο, με προτεινόμενες ειδικότητες τις ακόλουθες:

1. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στο τομέα της Αγροτικής Οικονομίας

2. Τεχνικός Αμπελουργίας –Οινολογίας.

3. Τεχνικός Η/Υ.

Ήδη για το σκοπό αυτό έχει προκηρυχθεί – και δημοσιευθεί στη Διαύγεια- η θέση του διευθυντή του ΙΕΚ Γουμένισσας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.