Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση Βούλαw Πατουλίδου με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, Χρήστο Καραγκιόζη και την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Συλλόγου κ. Ελένη Σαμιωτάκη, είχε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της κ.Aντιπεριφερειάρχη, ο κ. Καραγκιόζης ενημέρωσε την κ. Πατουλίδου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, προβλήματα που συνδέονται άμεσα με την ποιότητα της ζωής τους, με τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν λόγω χρησιμοποίησης υλικών αμφιβόλου προδιαγραφών, τις απαράδεκτες συνθήκες περιβάλλοντος κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται η διαδικασία αιμοκάθαρσης, συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη λοιμώξεων.
Η κ. Πατουλίδου αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμένων κινήσεων των υπηρεσιών υγείας της Περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης με το ΚΕΕΛΠΝΟ, που αποβλέπουν στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τον περιορισμό ή και την αποφυγή των λοιμώξεων στις μονάδες αιμοκάθαρσης, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τον ήδη ταλαιπωρημένο οργανισμό όσων ασθενών υποβάλλονται σε αυτή τη διαδικασία.

Η κ. Αντιπεριφερειάρχης, ευχαριστώντας τον κ. Καραγκιόζη για την συνομιλία που είχαν δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης συμπαραστέκεται στους συμπολίτες μας που υφίστανται αιμοκάθαρση και των οποίων η ζωή έχει αλλάξει ριζικά. Η αλλαγή αυτή δεν πρέπει να ισοδυναμεί με την απομόνωση και την έλλειψη δραστηριοτήτων. Αυτοί οι συνάνθρωποι και συμπολίτες μας χρειάζονται την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση και της πολιτείας και όλων των πολιτών. Θέματα όπως η “δωρεά” ιστών και οργάνων, μπορούν με την κατάλληλη ενημέρωση να πάψουν να αποτελούν ταμπού. Γιατί η δωρεά αυτή μπορεί, υπό τις σωστές συνθήκες, να γίνει δωρεά ζωής.

Ο αποκλεισμός και η περιθωριοποίηση των χρόνιων πασχόντων από τις συνήθεις δραστηριότητες, όπως η ψυχαγωγία ακόμα και ο τουρισμός, είναι αδιανόητος εφόσον υπάρχουν δυνατότητες αντιστροφής της δύσκολης θεραπευτικής πορείας τους ή έστω διευκόλυνσης αυτής με κοινές δράσεις πολιτείας, τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιωτικών φορέων και πολιτών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.