Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Μετατάξεις Εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Γράφει ο Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης* 
- Με το ΦΕΚ 986/3-9-13 είχαμε 3122 υποχρεωτικές μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Στις 03/02/2014 το Υπουργείο ανακοίνωσε 177 υποχρεωτικές μετατάξεις, 98 τροποποιήσεις και 38 ανακλήσεις μετατάξεων.
- Με το ΦΕΚ 570/05-05-2014 είχαμε 25 μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, 11 τροποποιήσεις και 10 ανακλήσεις μετατάξεων.
- Τέλος με το ΦΕΚ 714/06-06-2014 είχαμε 14 μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 23 ανακλήσεις μετατάξεων.

Συνολικά είχαμε 3650 μετατάξεις. Στο γραφείο του κ. Υπουργού υπάρχουν 523 ενστάσεις επί των μετατάξεων. Το πλήθος των ενστάσεων αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

Από τη μέχρι σήμερα διαδικασία η πλειονότητα των αιτήσεων των ανακλήσεων των μετατάξεων έχει γίνει δεκτή από την προηγούμενη αλλά και την τωρινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Θα μπορούσαμε άτυπα να πούμε ότι το Υπουργείο αναγνωρίζοντας το λάθος της μετάταξης χιλιάδων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (επειδή τότε πλεόναζαν!) κάνει δεκτές σήμερα όλες σχεδόν τις ανακλήσεις που καταθέτουν οι συνάδελφοι. Από την άλλη οι ειδικότητες, κυρίως των καθηγητών ξένων γλωσσών που διδάσκουν και μαθήματα φιλολογικά, είναι απόλυτα απαραίτητες για την κάλυψη των κενών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι ειδικότητες λοιπόν που μετατάχτηκαν είναι απαραίτητοι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και μπορούν να επιστρέψουν.

Το ζήτημα είναι ότι ο μεγάλος αριθμός των καθηγητών που μετατάχθηκαν, το έκανε για λόγους ανασφάλειας και για να πάρουν κάποια στιγμή οργανική θέση στην περιοχή κατοικίας τους, δεν επιθυμεί να επιστρέψει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Θα πρέπει λοιπόν άμεσα:

- να δοθούν οργανικές θέσεις σε όλους τους εκπαιδευτικούς που μετατάχθηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και να μην αντιμετωπίζονται σαν «φτωχός συγγενής»!

- να τους δοθεί το δικαίωμα της μετάθεσης, απόσπασης, κινητικότητας και

διεκδίκησης όποιας θέσης ανοίγει οπουδήποτε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

* Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης,
Υπεύθυνος Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων,
Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς,
Μ.Sc., Σχολική Ψυχολογία – Διαχείριση Κρίσεων στην Εκπαίδευση,
Μ.Sc., Διοίκηση των Σχολικών Μονάδων – MUNDIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.