Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Αυτός είναι ο νέος ιός στο Facebook – Πως να απαλλαγείτε


Από την Κυριακή το βράδυ, σχεδόν όλοι οι χρήστες του Facebook δέχονται απανωτά μηνύματα στο inbox τους τα οποία έχουν τη μορφή ενός βίντεο με τη φωτογραφία του προφίλ τους. Μόνο που δεν είναι ένα… αθώο βίντεο, αλλά ένα κακόβουλο λογισμικό που προσβάλει τον υπολογιστή, αν κάποιος προσπαθήσει να το ανοίξει.
Ο συγκεκριμένος ιός είναι φτιαγμένος για να αποφέρει κέρδη από διαφημίσεις στον προγραμματιστή του. Εξαπλώνεται διαμέσου της υπηρεσίας άμεσων μηνυμάτων του κοινωνικού δικτύου και προτρέπει τους παραλήπτες να δουν ένα βίντεο.

Το θέμα είναι να μην ανοίξει κανένας το λινκ. Αν πάντως το κάνει, υπάρχει τρόπος για να γίνει απεγκατάσταση.



Καταρχάς, αυτό που έρχεται στο inbox δεν είναι στην πραγματικότητα βίντεο, αλλά μια ψεύτικη σελίδα του facebook. Αν κάποιος κάνει click για «να δει το βίντεο» θα οδηγηθεί σε μια ιστοσελίδα, κλώνο του Facebook. Οι διευθύνσεις που παραδίδονται από τους κακόβουλους χρήστες είναι κάθε φορά και διαφορετικές, αλλά οδηγούν στην ίδια ψεύτικη ιστοσελίδα. Η ιστοσελίδα έχει αρκετές διαφορές από την αυθεντική σελίδα του κοινωνικού δικτύου, αλλά η σημαντικότερη και η πιο εμφανής είναι η διεύθυνση URL.



Το μοναδικό URL που λειτουργεί στη κακόβουλη ιστοσελίδα, είναι το DOWNLOAD, και η διεύθυνση είναι η παρακάτω.



Η διεύθυνση περιέχει click tracking, δηλαδή παρακολουθεί από που έγινε το click και πίσω της κρύβει το παρακάτω URL.



Τα παραπάνω links είναι γνωστά σαν κακόβουλα σε ενημερωμένα και αξιόπιστα anti-virus και θα σταματήσουν την λήψη.





Αν παρόλα αυτά κάποιος κατεβάσει το κακόβουλο πρόγραμμα και αρχίσει να βλέπει διαφημιστικά pop-ups από την lp.ilivid.com θα πρέπει άμεσα να απεγκαταστήσει τα κακόβουλα προγράμματα που έχουν εγκατασταθεί στον υπολογιστή του. Συνήθως έχουν τα παρακάτω ονόματα:
flash-Enhancer, SafeSaver, DP1815, Video Player, Convert Files for Free, Plus-HD 1.3,BetterSurf,Media Player 1.1, PassShow, LyricsBuddy-1, YutubeAdBlock 1.2, Media Player 1.1, Savings Bull,Feven Pro 1.1, Websteroids, Savings Bull, HD-Plus 3.5, QuickShare, Lightspark, Surftastic, Software Version Updater, Media Viewer 1.1

Αμέσως μετά θα πρέπει να απεγκαταστήσετε τα pop-up ads από τον Internet Explorer, Firefox και Google Chrome.

Στον Internet Explorer, αυτό γίνεται από το Internet Options ή από το Επιλογές Internet. Από το Internet Options click στο Advanced tab, και μετά click στο Reset. Στο παράθυρο που θα ανοίξει κάντε click στο Delete personal settings, και click στο Reset.

Για να αφαιρέσετε τα pop-up ads του lp.ilivid.com από τον Firefox πηγαίνετε από το Help και ειλέξτε Troubleshooting Information. Click στο Reset Firefox button και ο Firefox θα επαναφέρει όλες τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του. Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Για να αφαιρέσετε τα pop-up ads του lp.ilivid.com από τον Chrome θα πρέπει να πάτε στο μενού του Chrome, επιλέξτε Tools και μετά Extensions. Στο Extensions tab, αφαιρέστε το RightSaver, SafeSaver, DP1815, Video Player, Convert Files for Free, Plus-HD 1.3, BetterSurf, Media Player 1.1, PassShow, LyricsBuddy-1, YutubeAdBlock 1.2, Media Player 1.1, Savings Bull, Feven Pro 1.1, Websteroids, Savings Bull, HD-Plus 3.5, QuickShare ή οποιαδήποτε extensions δεν γνωρίζετε.

http://techit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.