Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Τα Προγράμματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης

Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης
Υποψήφιος Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς
M.Sc., Τεχνολόγος Γεωπόνος
Υπεύθυνος Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων 
(Το πρώτο αφορά τα Γυμνάσια και το δεύτερο αφορά τα Λύκεια).
Το Πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας αναμένεται να λειτουργήσει με τη συμπλήρωση ωραρίου για τους μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σε
αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά όπου είχαν γίνει προσλήψεις ωρομισθίων και αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου.
Προσλήψεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου και ωρομισθίων εκπαιδευτικών αναμένονται για το Πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης αποκλειστικά στα ΕΠΑ.Λ. Το Υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει 400 πιστώσεις μέσω ΕΣΠΑ για το εν λόγω πρόγραμμα, που θα προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στους μαθητές, τόσο των μικρότερων τάξεων των ΕΠΑ.Λ. (Α και Β), που έχουν και αυτοί να αντιμετωπίσουν την "Τράπεζα Θεμάτων", καθώς και τους τελειόφοιτους οι οποίοι τον Μάιο θα κληθούν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Το Πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης εκτός της ενίσχυσης των μαθητών θα προσφέρει, όπως προειπώθηκε και θέσεις εργασίας. Περίπου 500 εκπαιδευτικοί πιθανόν να προσληφθούν για τις ανάγκες του προγράμματος. Φιλόλογοι και Μαθηματικοί θα έχουν τη μερίδα του λέοντος ενώ προσλήψεις θα γίνουν και σε Τεχνικές ειδικότητες.

Όσον αφορά τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών αναμένεται να ακολουθηθεί η πεπατημένη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Δηλαδή αναμένεται να εκδοθεί πρόσκληση κατάθεσης αιτήσεων των εκπαιδευτικών που είναι ενταγμένοι στους καταλόγους των αναπληρωτών. Θυμίζουμε ότι στην Ενισχυτική οι εκπαιδευτικοί δήλωναν μια Περιφέρεια και δυο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με εξαίρεση την Αττική όπου δήλωναν επτά Περιφέρειες.

Η επιλογή των εκπαιδευτικών πραγματοποιούνταν με βάση τη σειρά τους στον πίνακα των αναπληρωτών. Φυσικά, οι περίπου 500 προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των σχολείων αν λάβουμε υπόψη μας τον αριθμό των ΕΠΑ.Α.

Το Πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης αναμένεται να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. και γι αυτό το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα και να επισπεύσει τις διαδικασίες για την άμεση  έναρξή του και να μην επαναληφθούν τα όσα σημειώθηκαν με την Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια η οποία και πέρσι λειτούργησε τους τελευταίους μήνες του σχολικού έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.