Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Κουκουλόπουλος: «Βάζουμε φραγμό στις παράνομες ελληνοποιήσεις κρέατος»

«Το πρόγραμμα «ΑΡΤΕΜΙΣ» μπαίνει σε εφαρμογή μέσα στο Νοέμβριο. Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρεοπωλών, η οποία είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια. Η πλήρης λειτουργία του προγράμματος θα επιτρέψει να βάλουμε φραγμό στις παράνομες ελληνοποιήσεις εισαγόμενου κρέατος. Μετά το κρέας το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στα πουλερικά, στα αυγά και σε άλλα προϊόντα ζωικής παραγωγής».
Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, εγκαινιάζοντας, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, την 3η Έκθεση για το κρέας και τα προϊόντα του, «Meat Days 2014, παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ κ. Δ. Ιατρίδη, βουλευτών, εκπρόσωπων της αυτοδιοίκησης, των παραγωγών και πλήθους κόσμου.

Απευθυνόμενος στους παραγωγούς και τους επαγγελματίες του κλάδου ο κ. Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων που προωθεί η κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η έκθεση αυτή γίνεται παραμονές από μια ρύθμιση για την οποία μιλάμε τα τελευταία 3-4 χρόνια. Αναφέρομαι στη ρύθμιση των δανείων που αποτελεί μια γενναία και πρωτοφανή πρόταση σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο γιατί πρακτικά έχουμε «κούρεμα» των δανείων. Και βέβαια έχουμε μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις ασφαλιστικές εισφορές και τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιο. Μια ρύθμιση που πιστεύω θα συμβάλλει σημαντικά στην επανεκκίνηση της εθνικής μας οικονομίας και την περιμένει όλη η αγορά.

Δίνουμε μια μάχη που ενδιαφέρει πάρα πολλές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς και μεμονωμένους παραγωγούς, ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτές τις ρυθμίσεις και τα κόκκινα δάνεια των αγροτών που δόθηκαν με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών των δανείων αφορά την περίοδο της νόσου των «τρελών» αγελάδων και της γρίπης των πτηνών. Θα παλέψουμε για να έχουμε αίσιο τέλος για να στηρίξουμε τον αγροδιατροφικό τομέα».

Πρόσθεσε δε ότι «ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί πλούτο για τη χώρα» , η οποία, όπως είπε, προσδοκά πάρα πολλά με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που μπαίνει σε εφαρμογή από 1.1.2015. «Η νέα ΚΑΠ έχει πολλά διαρθρωτικά χαρακτηριστικά. Αυτό που έχει σημασία για τον κόσμο που συμμετέχει στη διοργάνωσή σας είναι ότι ο μεγάλος κερδισμένος της εθνικής πρότασης για τη νέα ΚΑΠ είναι η ελληνική κτηνοτροφία. Η κτηνοτροφία έχει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση στη νέα προγραμματική περίοδο και θα υποστηριχθεί τόσο από τις άμεσες ενισχύσεις δηλαδή από τον Πυλώνα Ι, όσο και από τον Πυλώνα ΙΙ με ενισχύσεις και μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός.

Αναφερόμενος στο αρνητικό ισοζύγιο στο κρέας ο κ. Κουκουλόπουλος υπογράμμισε τα εξής: «Τα δύο «θηρία» των δίδυμων ελλειμμάτων το δημοσιονομικό και αυτό των εισαγωγών - εξαγωγών είναι που δημιούργησαν ό,τι βιώνουμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Πρέπει να «χτυπήσουμε» τα δυο αυτά ελλείμματα στη ρίζα τους. Δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στις διαπιστώσεις. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Ξεκινάμε λοιπόν με μια σοβαρή ενίσχυση για την κτηνοτροφία, την εξωστρέφεια και τη μεταποίηση».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διευκρίνισε ακόμη πως «ο αγροδιατροφικός τομέας στα χρόνια της κρίσης έχει πετύχει κάτι πολύ σημαντικό: το έλλειμμα εισαγωγών - εξαγωγών έπεσε από τα 3 στο 1 δις ευρώ, όχι μόνο γιατί μειώθηκαν οι εισαγωγές αλλά κυρίως επειδή αυξήθηκαν οι εξαγωγές μας κατά 1,5 δις ευρώ, με ναυαρχίδα τα νωπά φρούτα και λαχανικά. Την ίδια στιγμή η φέτα και το γιαούρτι κάνουν διεθνή καριέρα και η ζήτηση είναι πολλαπλάσια της παραγωγής μας. Άρα λοιπόν πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε όλοι μαζί προς αυτήν την κατεύθυνση».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κουκουλόπουλος κάλεσε τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες του κλάδου του κρέατος, να συμβάλλουν στην προσπάθεια της αύξησης του μεριδίου της αγοράς στα ενήλικα αιγοπρόβατα, επισημαίνοντας: «Πρέπει να θυμηθούμε ξανά την παράδοσή μας που αποτελεί βασικό συστατικό για την υποστήριξη της μεσογειακής διατροφής. Στα ενήλικα αιγοπρόβατα πρέπει να μεγαλώσει το μερίδιο της αγοράς και στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο μέσω των τουριστών. Η διατροφική αξία των ενήλικων αιγοπροβάτων είναι υπογεγραμμένη από τους καλύτερους επιστήμονες. Θα βοηθήσουμε τον Έλληνα κτηνοτρόφο με στόχο να στηρίξουμε την κτηνοτροφική παραγωγή σε όλους τους κλάδους, όπως την πτηνοτροφία, τη χοιροτροφία, το βόειο κρέας. Όλοι μαζί με συντονισμένη προσπάθεια πρέπει να βοηθήσουμε στο υπέρτατο αγώνα που δίνει η Ελλάδα να ανατρέψει οριστικά και αμετάκλητα το αρνητικό ισοζύγιο στις συναλλαγές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.