Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

«Μητρικός θηλασμός- Οφέλη για μια ζωή”

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, η εθελοντική, διαδικτυακή Ομάδα Στήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας Κιλκίς ( www.facebook.com/groups/kilkis.thilasmos ) με την υποστήριξη του ΠανελλήνιοΥ ΔίκτυοΥ Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε τον 5ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που πραγματοποιήθηκε στο daily bistro «ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ».
Στη δράση αυτή που έγινε την Κυριακή στις 2 Νοέμβρη 2014, συμμετείχαν 57 πόλεις από όλη την Ελλάδα και μια του εξωτερικού ( Λονδίνο ) και καταμετρήθηκαν πάνω από 2500 μανούλες που θήλασαν ταυτόχρονα για να τιμήσουν την εβδομάδα αφιερωμένη στο μητρικού θηλασμού.

Στο Κιλκίς, ο χώρος του καφέ κατακλύστηκε από μανούλες θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες και φίλους ενώ αρκετές μανούλες θήλασαν στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο δημόσιος μητρικός θηλασμός δεν είναι ταμπού αλλά δικαίωμα κάθε μητέρας και παιδιού! Για να υλοποιηθεί μια τέτοια μεγάλη γιορτή συνέβαλλαν πολλοί υποστηρικτές- χορηγοί. Ευχαριστούμε θερμά το καφέ «ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ», τον φωτογράφο Τσιτάκη Αθανάσιο για τη φωτογραφική κάλυψη και τη ζωγράφο Δέσποινα Οργιανέλη που απασχόλησε δημιουργικά τα μεγαλύτερα παιδιά με face painting. Για τις μανούλες, τις εγκύους και τις θηλάζουσες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μοιράστηκαν πολλά δωράκια από τοπικά καταστήματα και επιχειρήσεις.

Από την Ομάδα Στήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας Κιλκίς,
Οι Διοργανώτριες της εκδήλωσης:
Ακριτίδου Σόνια, Γιαννέλου Κρυσταλένια, Γιαννοπούλου Στέλλα, Γκουντινούδη Αναστασία Γουλτίδου Αιμιλία Ευγενίδου Αιμιλία, Ζαχαριάδου Ειρήνη, Καλπάκα Πηνελόπη, Μπολυμένη Κική, Ξάφη Βάσω








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.