Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

"Μην ακουμπάτε το εμβόλιο - δόλωμα"

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ. της Π.Ε.Κιλκίς σας ενημερώνει ότι κατά το χρονικό διάστημα από 10-11-2014 έως και 16-11-2014 θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας (και στο Κιλκίς) εναέριοι εμβολιασμοί των αλεπούδων με δολώματα κατά της λύσσας.
Τα εμβόλια δολώματα θα διανεμηθούν με αεροσκάφη. Έχουν χρώμα καφέ (μοιάζουν με σοκολάτα) και έχουν μυρωδιά ψαριού που ελκύει τις αλεπούδες και απωθεί τους ανθρώπους. Τα εμβόλια δολώματα περιέχουν στο εσωτερικό τους μια πλαστική κάψουλα γεμάτη με το εμβόλιο (εξασθενημένος ιός της λύσσας) σε υγρή μορφή.

ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ-ΔΟΛΩΜΑ.
Αν βρείτε ένα εμβόλιο δόλωμα κατά τη διάρκεια του περιπάτου, της άθλησης κ.λπ. (στο δρόμο, στο προαύλιο, στο μονοπάτι, στο χώρο άθλησης) τότε πρέπει:

· Να πιάσετε το δόλωμα με ένα γάντι ή πλαστική σακούλα και

· Να το μεταφέρετε στις τοπικές κτηνιατρικές αρχές ή να το μεταφέρετε και να το αφήσετε σε μια λιγότερο πολυσύχναστη περιοχή ώστε να μην έρθει σε επαφή με ανθρώπους.

ΑΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ-ΔΟΛΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΙΚΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΤΗΣ ΚΑΨΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ-ΔΟΛΩΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΟΛΩΜΑ


ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΨΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΔΟΛΩΜΑΤΟΣ, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΟΛΩΜΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.