Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» - Τελετή βράβευσης στη Βέροια από την Eurobank

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Βέροια η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Σε μια ιδιαίτερα ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 3 Νοεμβρίου 2014 οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Η Eurobank, απέδειξε για 12η συνεχή χρονιά πως παραμένει πιστή στην υλοποίηση του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό με μεγάλη αναγνώριση καθώς μέσα από αυτό έχουν βραβευθεί έως σήμερα 14.000 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους απόφοιτους με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18, σε κάθε ένα από τα 1.550 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Αρχιμανδρίτης Σωσίπατρος Πιτούλιας, ο Βουλευτής Γρεβενών και μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Τιμολέων Κοψαχείλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας υπεύθυνος Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού Παύλος Τσότσος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας υπεύθυνος Οικονομικών Φώτιος Κεχαγιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιατζίδης, ο Δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτριος Καραστέργιος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βέροιας Σοφία Ελευθεριάδου, Αθανάσιος Σιακαβάρας, Δημήτριος Τραπεζανλής και Ιωάννης Χειμώνας. Παρέστησαν επίσης ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Γκανάκας, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Αρχιμανδρίτης Σωσίπατρος Πιτούλιας, ο οποίος τόνισε ότι τέτοιοι θεσμοί μας θυμίζουν την αξία των κόπων και των ιδανικών και συνεχάρη τους αριστούχους και την Τράπεζα γιατί επενδύει στην επιβράβευση των άριστων.

Στην συνέχεια, το λόγο πήρε ο Βουλευτής Γρεβενών και μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Τιμολέων Κοψαχείλης, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία της βράβευσης των αριστούχων από τη Eurobank σε μια δύσκολη εποχή, συμβάλλοντας στη δημιουργία επιστημονικού προσωπικού για τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιατζίδης δήλωσε ότι η Τράπεζα με τον σημαντικό αυτή θεσμό επενδύει στην Παιδεία και επιβραβεύει τους κόπους των νέων και συνεχάρη τους αριστούχους που αποτελούν την ελπίδα της χώρας για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας υπεύθυνος Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού Παύλος Τσότσος σημείωσε ότι η τελετή βράβευσης είναι μια γιορτή για τους νέους που διεκδίκησαν το όνειρό τους και πέτυχαν και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και την Τράπεζα που εστιάζει στον τομέα της Παιδείας.

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης έδωσε συγχαρητήρια στη Eurobank που επί σειρά ετών επιβραβεύει τους αριστούχους και επομένως το ελπιδοφόρο μέλλον της κοινωνίας μας.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης ανέφερε ότι μέσω του θεσμού αυτού της Eurobank επιβραβεύονται η αξία και η αξιοσύνη, στοιχεία που χρειάζεται η κοινωνία μας, και δίνεται ελπίδα στους νέους να μείνουν στον τόπο τους.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος σημείωσε ότι η Eurobank παραμένει πιστή σε αξίες, οράματα και στόχους με δράσεις που την καταξιώνουν και αναδεικνύουν τον κοινωνικό της χαρακτήρα και συνεχάρη τους νέους που αποτελούν το μέλλον της χώρας μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος στην ομιλία του ανέφερε ότι οι αριστούχοι με πείσμα κατάφεραν να διακριθούν για την εργατικότητα και τη φιλομάθειά τους, και η επιβράβευσή τους από την Τράπεζα αποτελεί επιπλέον κίνητρο για ανάπτυξη.

Τέλος, ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Ιωάννης Γκανάκας, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, συνεχάρη τη Eurobank για την πρωτοβουλία αυτή, που δείχνει το δρόμο και θέτει τις επιχειρήσεις προ των ευθυνών τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, ενώ συνεχάρη τους αριστούχους για την επιτυχία τους, που ήρθε μετά από σκληρή προσπάθεια.

Χαιρετισμό απέστειλαν η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και ο Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας Στέφανος Μπιτόπουλος.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18. Συγκεκριμένα, στο Νομό Ημαθίας στο 4ο Γενικό Λύκειο Βέροιας, το οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο μαθήτρια Μαργαρίτα Καραντουμάνη, στο Νομό Γρεβενών στο Γενικό Λύκειο Δεσκάτης, για την Αρετή Πέτσα, στο Νομό Καστοριάς στο 1ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς, για τον Χαράλαμπο Ιωαννίδη, στο Νομό Κοζάνης στο 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης, για τον Μιχάλη Χαϊντούτη, στο Νομό Κιλκίς στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς για τον Αναστάσιο Ιωαννίδη, στο Νομό Πέλλας στο 3ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών για την Μαρία Γιαπράκη, στο Νομό Πιερίας στο 1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης, για τον Γεώργιο Λαμπονίκο, καθώς και στο Νομό Φλώρινας στο 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας για την Χαρίκλεια Τριανταφυλλίδου.

Τέλος, στην ομιλία της, η Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Βορείου Ελλάδος, κα Ντίνα Παπαποστόλου τόνισε ότι «Το πρόγραμμα αυτό έχει κεντρική θέση στη σταθερή και σημαντική κοινωνική δράση του Ομίλου μας τόσο στον τομέα της Παιδείας όσο και στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια, όχι μόνο για την επιτυχία του προγράμματος και την ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά εξίσου για τη διάρκειά του. «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» κλείνει φέτος 12 χρόνια παρουσίας και το γεγονός αυτό αποτελεί στίγμα και μήνυμα. Γιατί το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε μέσα από την επιβράβευση της αριστείας και της επίμονης προσπάθειας είναι ένα μήνυμα που στη Eurobank το έχουμε κάνει γνώμονα της καθημερινής μας δραστηριότητας και πρότυπο για εμάς τους ίδιους. Αυτά τα 12 χρόνια έχουν αλλάξει πολλά στη χώρα μας, έχουμε ζήσει καλές στιγμές και μεγάλες δυσκολίες. Μέσα από αυτές σφυρηλατήσαμε μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Εμείς στη Eurobank θέλουμε να χτίζουμε σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις με την κοινωνία, όπως ακριβώς θέλουμε να χτίζουμε σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας δέσμευσης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας. Γι’ αυτό δεν εγκαταλείπουμε πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει και τις αισθανόμαστε ως δέσμευσή μας απέναντι στην κοινωνία, ακόμη και όταν το περιβάλλον γίνεται δύσκολο και απαιτητικό».

Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς, έλαβαν οι εξής:

1. Ευαγγελία Αγγέλκου από το 3ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς

2. Ζωή Αμπράζη από το Γενικό Λύκειο Αξού

3. Τιμόθεος Ανεφάρταλης από το Γενικό Λύκειο Καλής

4. Ευριδίκη Ασημακίδου από το 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς

5. Μάριος Βάκκος από το Γενικό Λύκειο Αριδαίας

6. Ευστάθιος Βασιλειάδης από το 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών

7. Ηλιάνα Γαργάνη από το 3ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας

8. Σταύρος Γεωργιάδης από το 1ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας

9. Όμηρος-Διονύσιος Γιαγκούσης από το Γενικό Λύκειο Αιγινίου

10. Μαρία Γιαπράκη από το 3ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών

11. Αγγέλα Γκατζουγιάννη από το 2ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης

12. Αναστάσιος Δημητρίου από το 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας

13. Αντώνιος Δήμογλου από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Γιαννιτσών

14. Ανδρόνικος Δουρμίσης από το Γενικό Λύκειο Αμυνταίου

15. Κωνσταντίνος Ευαγγέλου από το 2ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς

16. Δημήτριος Ζέλκας από το Γενικό Λύκειο Αξιούπολης

17. Ευανθία Ζέρβα από το Γενικό Λύκειο Βελβεντού

18. Νίκη Θεοδωρίδου από το 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας

19. Σουλτάνα Θυμιοπούλου από το 3ο Γενικό Λύκειο Βέροιας

20. Χαράλαμπος Ιωαννίδης από το 1ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς

21. Αναστάσιος Ιωαννίδης από το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς

22. Δανάη Ιωάννου από το Γενικό Λύκειο Λεπτοκαρυάς

23. Σοφία Καϊοπούλου από το Γυμνάσιο Λύκειο Νέου Αγιονερίου

24. Γεώργιος Καμτζηρίδης από το Γενικό Λύκειο Μεσοποταμίας

25. Αναστασία Καραγκούνη από το 4ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης

26. Βασιλική-Μαρία Καραϊλιά από το Γενικό Λύκειο Λιτοχώρου

27. Γεώργιος Καρανάσιος από το Γενικό Λύκειο Πλατέως

28. Εμμανουήλ Καρανάτσιος από το Γενικό Λύκειο Κονταριώτισσας

29. Μαργαρίτα Καραντουμάνη από το 4ο Γενικό Λύκειο Βέροιας

30. Βασιλική Φανή Καραουλάνη από το Γενικό Λύκειο Κρύας Βρύσης

31. Ευφροσύνη Καρατζιούλα από το 2ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης

32. Χριστίνα Κατερινοπούλου από το Γενικό Λύκειο Κάτω Μηλιάς

33. Ιωάννα Κατσάλη από το 1ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών

34. Κυριάκος Κατσαμακτσής από το Γενικό Λύκειο Εξαπλατάνου

35. Ευθύμιος Κεχαγιάς από το 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών

36. Μαρία Κοτζαθανάση από το Γενικό Λύκειο Νεάπολης

37. Ζωή Κοτσογιαννίδου από το 2ο Γενικό Λύκειο Βέροιας

38. Γεώργιος Κουδούνας από το 2ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας

39. Κωνσταντίνα Κουτσουμπίδου από το Μουσικό Λύκειο Πτολεμαΐδας

40. Ιωάννα Κυριμλίδου από το Γενικό Λύκειο Πολυκάστρου

41. Γεώργιος Λαμπονίκος από το 1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης

42. Ελένη Λιάζου από το 2ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας

43. Ιωάννης Μανιατάκος από το 1ο Γενικό Λύκειο Νάουσας

44. Δάφνη Μαντζώλα από το Γενικό Λύκειο Μελίκης

45. Αθηνά Μαρκοπούλου από τις Λυκειακές Τάξεις Μουσικού Γυμνασίου Αμυνταίου

46. Ασημίνα – Παρασκευή Μπαρμπαρούση από το Γενικό Λύκειο Σαφαρίκα - Μπαρμπαρούση

47. Λαμπρινή Μπασμπανά από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Πλάτων

48. Μιλτιάδης Μπίζιος από το Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού

49. Μαρία Μπρανιώτη από το Γενικό Λύκειο Μακροχωρίου

50. Αικατερίνη Νικολή από το 3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης

51. Γεώργιος Ντινολάζος από το Γενικό Λύκειο Σερβίων

52. Μιχαήλ Παναγιωτίδης από το 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας

53. Αθηνά Παπαδοπούλου από το 3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας

54. Ελένη Παπαδοπούλου από το 4ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης

55. Αναστασία Παχνή – Τσιτηρίδου από το Γενικό Λύκειο Καμπάνη

56. Πέτρος Πέογλου από το Γενικό Λύκειο Γουμένισσας

57. Αρετή Πέτσα από το Γενικό Λύκειο Δεσκάτης

58. Νικόλαος Πλασταράς από το Γενικό Λύκειο Κολινδρού

59. Χριστίνα Πουρσανίδου από το 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών

60. Ιορδάνης Ραπτόπουλος – Χατζηστεφάνου από το 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας

61. Σοφία Σταύρογλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Βέροιας

62. Θεοχάρης Στεφανίδης από το Γενικό Λύκειο Σ.Σ Μουριών

63. Φίλιππος Τζήμκας – Δακής από το 3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης

64. Ιωάννης Τρέβλιας από το 1ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας

65. Χαρίκλεια Τριανταφυλλίδου από το 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας

66. Γεώργιος Τσουμαλής από το 2ο Γενικό Λύκειο Νάουσας

67. Βασιλική Φίλιου από το Γενικό Λύκειο Σιάτιστας

68. Αστερία Φωτιάδου από το Γενικό Λύκειο Κορινού

69. Μιχάλης Χαϊντούτης από το 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης

70. Ελένη Χατζηιωαννίδου από το Γενικό Λύκειο Σκύδρας

71. Πάουλ Χόκ από το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.