Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Κατάργηση της Λυκειακής Τεχνικής Εκπαίδευσης

Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης
Υποψήφιος Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς
M.Sc., Τεχνολόγος Γεωπόνος
Υπεύθυνος Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων
Όλες οι Αριστερές παρατάξεις στην ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ, ΠΑΜΕ, Παρεμβάσεις) μιλούν για ενιαία 12χρονη παιδεία. Η συγκεκριμένη άλλωστε πρόταση έγινε και απόφαση του τελευταίου συνδικαλιστικού συνεδρίου (στο οποίο αποχώρησαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ)!!!!!
Τι εννοούν με αυτό;
Προτείνουν: 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλες και όλους και 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Ενιαίο λύκειο θεωρίας και πράξης και μεταλυκειακή δημόσια τεχνολογική εκπαίδευση, Ελεύθερη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ενιαίο χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας.

Η δήλωση «μεταλυκειακή δημόσια τεχνολογική εκπαίδευση» είναι ξεκάθαρη και σημαίνει κατάργηση της Τεχνικής Εκπαίδευσης από το σχολικό δίκτυο και ένταξή της στη Δια Βίου Μάθηση. Αυτό ακριβώς έκανε και η κυβέρνηση με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, μετέφερε τις ειδικότητες των τομέων υγείας και πρόνοιας στη Μεταδευτεροβάθμια Κατάρτιση και αφού καταργήθηκαν οι θέσεις των καθηγητών των ειδικοτήτων αυτών στα ΕΠΑ.Λ. οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν εκτός σχολείου.

Οι Αριστερές παρατάξεις κατηγορούν το υπ. Παιδείας ότι φέρνει την μεταλυκειακή μαθητεία! Το ίδιο δεν θέλουν και οι ίδιοι καταργώντας την Λυκειακή Τεχνική εκπαίδευση και μεταφέροντας τα πάντα μετά το Λύκειο;

Θα περίμενε κανείς να προτείνουν την ενίσχυση, όχι την κατάργηση, της Τεχνικής Λυκειακής Εκπαίδευσης, σαν μέτρο ενίσχυσης της οικονομίας, του περιορισμού της ανεργίας των νέων και του περιορισμού της νεανικής μετανάστευσης η οποία μαστίζει!

Τέλος θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι κατάργηση της Τεχνικής Εκπαίδευσης από τη λυκειακή βαθμίδα σημαίνει, εκτός των άλλων, απολύσεις, διαθεσιμότητες ή μετατάξεις των εκπαιδευτικών της πολύπαθης Τεχνικής Εκπαίδευσης!!!

Έτσι δεν είναι;

Τα γνωρίζουν αυτά οι συνάδελφοι της Τεχνικής Εκπαίδευσης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου