Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Εκπαιδευτικά προγράμματα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς για άλλη μια χρόνια διοργανώνει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς που απευθύνονται σε όλες τις τάξεις του δημοτικού και του νηπιαγωγείου. Στόχος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του βιβλίου μέσα από αφηγήσεις, παιχνίδια, εικόνες και μουσική.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται την φετινή σχολική χρονιά είναι τα κάτωθι:

• Το γεύμα των λύκων
Μια οικογένεια λύκων προορίζει ένα γουρουνάκι αθώο και τροφαντό για ένα λουκούλλειο οικογενειακό γεύμα. Θα καταφέρει το γουρουνάκι να ξεφύγει από τα κοφτερά τους δόντια; Ελάτε να το ανακαλύψουμε διαβάζοντας το παραμύθι «Το γεύμα των λύκων» του Geoffroy de Pennart . (Προτείνεται για προσχολική ηλικία)

• Η γάτα κουμπάρα
Είναι δυνατόν να μονιάσουν ποτέ η Γάτα με το Ποντίκι; Διαβάζουμε το βιβλίο «Η γάτα κουμπάρα» της Σούλας Μητακίδου, Ευαγγελίας Τρέσσου και Anthony L. Manna και παρακολουθούμε τις περιπέτειες μιας οικογένειας ποντικών και μιας λιχούδας γάτας! (Προτείνεται για Α’ και Β’ Δημοτικού).

• Πώς γράφτηκε η πρώτη επιστολή
Άραγε οι άνθρωποι γνώριζαν να γράφουν από την αρχή της ύπαρξής τους; Ή διάφορες ανάγκες τους οδήγησαν στο να εφεύρουν τη γραφή; Διαβάζουμε την ιστορία «Πώς γράφτηκε η πρώτη επιστολή» του Rudyard Kipling και γράφουμε όπως οι προϊστορικοί άνθρωποι! (Προτείνεται για Γ’ και Δ’ Δημοτικού)

• Κωμικο-ιστορίες
Συνθέτουμε τη δική μας ιστορία με αφορμή την ξεκαρδιστική εικονογράφηση του παραμυθιού «Μισέλ, το πρόβατο που δεν είχε καθόλου τύχη (;)» της Sylvain Victor. (Προτείνεται για Ε’ και Στ’ Δημοτικού)

Από την ημέρα που κοινοποιήθηκε το πρόγραμμα στα σχολεία από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, το τηλέφωνο πήρε κυριολεκτικά φωτιά και έχουμε ήδη ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές από τάξεις σχολείων όλου του Νομού!

Μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις δράσεις της Βιβλιοθήκης από την ιστοσελίδα της καθώς και από το Facebook.

Ο χειμώνας στη Βιβλιοθήκη προβλέπεται συναρπαστικός!
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, Ελ. Βενιζέλου – Δημ. Κήπος,
Τηλ. 2341076338, Mail: vivl-kilkis@sch.gr Ιστοσελίδα: www.vivl-kilkis.kil.sch.gr Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkis.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή 08:00-15:15, Τρίτη & Τετάρτη 08:00-19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.